TƏHSİL FORUMU

TƏHSİL FORUMU

HÖRMƏTLİ MÜƏLLİMLƏR. GƏLİN TƏHSİLİMİZLƏ, BİLİYİMİZLƏ, TƏCRÜBƏMİZLƏ VƏ İNTELLEKTUAL SƏVİYYƏMİZLƏ TƏHSİLİMİZİ DAHA DA İRƏLİ APARAQ...
 
AnasayfaTakvimMVSAxtarİstifadəçi siyahısıİstifadəçi qruplarıQeydiyyatdan keçinGiriş

Paylaş | 
 

 Müəllimlər üçün testlər

Əvvəlki mövzu Sonrakı mövzu Aşağa gitmek 
Səhifə : Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sonraki
MüəllifIsmarıc
Admin
Admin


İsmarıc sayı : 185
Xal : 305
Kayıt tarihi : 03/08/10
Yaş : 34
Şəhər/ölkə : Azerbaycan,Yevlax

Yeni mövzuMövzu: Müəllimlər üçün testlər   Ç.a. Sen. 06, 2011 9:12 am

Konunun ilk mesajı :

Müəllimlərin işə qəbulu çərçivəsində test imtahanında düşə biləcək suallar...
Əvvələ qayıt Aşağa gitmek
İstifadəçi mə`lumatlarına bax http://inf-math.narod.ru

MüəllifIsmarıc
Valida85



İsmarıc sayı : 1
Kayıt tarihi : 11/07/13

Yeni mövzuMövzu: Geri: Müəllimlər üçün testlər   C.a. İyul 11, 2013 11:31 am

orxan baxshaliyev yazıb:
ulker yazıb:
1.Planlaşdırmanın neçə yolu var?


a)3    
b)2  c)4
cavab a

2.Bunlardan hansı iş formalarına aid deyil?


a)Kollektivlə iş  b)cütlərlə iş   c)fəal iş

cavab c
3.”Sinifdə 12 qız,13 oğlan var” mülahizəsinə
uyğun olan doğru mülahizəni seç


a)Sinifdəki şagirdlərin çoxu qızdır


b)sinifdəki uşaqların az hissəsi oğlandır


c)sinifdəkilərin bəzisi qız,bəzisi oğlandır

cavab c
4.Bunlardan hansı alt standartı səciyyələndirmir?


a)Əsas standartdakı məlumatı aydınlaşdırır


b)təlim strategiyalarının seçilməsinə şərait
yaradır


c) 2rəqəmlə ifadə olunur
cavab b

5.Bunlardan hansı doğru deyil?


a)Fəal təlimdə müəllim fasilitatordur


b)Fəal təlimdə şagird tədqiqatçıdır


c)Fəal təlim avtoritar rejimdə reallaşır

cavab b
6.Bunlardan hansı fəal təlimə xas xüsusiyyət
deyil?


a)şəxsiyyətyönümlü   b)nəticəyönümlü  c)müəllimyönümlü

cavab a
7”....................... təlimin məzmunu,təşkili
və qiymətləndirilməsilə bağlı bütün məlumatları özündə əks etdirən konseptual sənəddir”Nöqtələrin
yerinə uyğun sözü seçin


a)fasilitator     b)kurikulum  c)fəal təlim
cavab b

8.Düzgün variantı seçin:


a)Müəllim fasilitator,şagird tədqiqatçı


b)Şagirdin fikri əsasdır,dərs avtoritar rejimdədir


c)Şagirdin fikri nəzərə alınmır,müəllim şərh
edəndir

cavab a
9.Fəal təlimə xas xüsusiyyəti seç.


a)şagirdin dərsə marağını artırır,axtarışlara
sövq edir


b)dərsdə səs-küy olduğu üçün problemlər
yaranır.


c)Şagird özü tədqiqatçı olduğu üçün yorulur.

cavab a
10.Neçə fasilitasiya qaydası var?


a)3              b)4        c)2 cavab c

Bu suallarin cavablarinin dogru olduguna eminsiniz? meselen feal telimle bagli-ele cixir sagirdin tedqiqadci olmagi duzgun deyil??


Əvvələ qayıt Aşağa gitmek
İstifadəçi mə`lumatlarına bax
Tengri



İsmarıc sayı : 1
Xal : 1
Kayıt tarihi : 10/07/13

Yeni mövzuMövzu: Geri: Müəllimlər üçün testlər   Çər. İyul 10, 2013 11:14 pm

Burda hec tarixden imtahan veren yoxdu? Oxsar testleri hardan tapa bilerem?
Əvvələ qayıt Aşağa gitmek
İstifadəçi mə`lumatlarına bax
Dila



İsmarıc sayı : 2
Xal : 2
Kayıt tarihi : 09/07/13

Yeni mövzuMövzu: testlerin duzgun cavablari   Ç.a. İyul 09, 2013 6:25 pm

Testleri duzgun cavablarini nece bilmek olar,, zehmet olamsa melumatlandirasiniz.
Əvvələ qayıt Aşağa gitmek
İstifadəçi mə`lumatlarına bax
AY GUN



İsmarıc sayı : 1
Xal : 1
Kayıt tarihi : 04/07/13

Yeni mövzuMövzu: Geri: Müəllimlər üçün testlər   C.a. İyul 04, 2013 2:31 pm

salam cografiyadan suallar varmi?
Əvvələ qayıt Aşağa gitmek
İstifadəçi mə`lumatlarına bax
orxan baxshaliyev



İsmarıc sayı : 1
Xal : 1
Kayıt tarihi : 25/05/13

Yeni mövzuMövzu: Geri: Müəllimlər üçün testlər   B.e. May 27, 2013 1:53 pm

ulker yazıb:
1.Planlaşdırmanın neçə yolu var?


a)3
b)2 c)4
cavab a

2.Bunlardan hansı iş formalarına aid deyil?


a)Kollektivlə iş b)cütlərlə iş c)fəal iş

cavab c
3.”Sinifdə 12 qız,13 oğlan var” mülahizəsinə
uyğun olan doğru mülahizəni seç


a)Sinifdəki şagirdlərin çoxu qızdır


b)sinifdəki uşaqların az hissəsi oğlandır


c)sinifdəkilərin bəzisi qız,bəzisi oğlandır

cavab c
4.Bunlardan hansı alt standartı səciyyələndirmir?


a)Əsas standartdakı məlumatı aydınlaşdırır


b)təlim strategiyalarının seçilməsinə şərait
yaradır


c) 2rəqəmlə ifadə olunur
cavab b

5.Bunlardan hansı doğru deyil?


a)Fəal təlimdə müəllim fasilitatordur


b)Fəal təlimdə şagird tədqiqatçıdır


c)Fəal təlim avtoritar rejimdə reallaşır

cavab b
6.Bunlardan hansı fəal təlimə xas xüsusiyyət
deyil?


a)şəxsiyyətyönümlü b)nəticəyönümlü c)müəllimyönümlü

cavab a
7”....................... təlimin məzmunu,təşkili
və qiymətləndirilməsilə bağlı bütün məlumatları özündə əks etdirən konseptual sənəddir”Nöqtələrin
yerinə uyğun sözü seçin


a)fasilitator b)kurikulum c)fəal təlim
cavab b

8.Düzgün variantı seçin:


a)Müəllim fasilitator,şagird tədqiqatçı


b)Şagirdin fikri əsasdır,dərs avtoritar rejimdədir


c)Şagirdin fikri nəzərə alınmır,müəllim şərh
edəndir

cavab a
9.Fəal təlimə xas xüsusiyyəti seç.


a)şagirdin dərsə marağını artırır,axtarışlara
sövq edir


b)dərsdə səs-küy olduğu üçün problemlər
yaranır.


c)Şagird özü tədqiqatçı olduğu üçün yorulur.

cavab a
10.Neçə fasilitasiya qaydası var?


a)3 b)4 c)2 cavab c
Əvvələ qayıt Aşağa gitmek
İstifadəçi mə`lumatlarına bax
GULNAR MAMEDZADE



İsmarıc sayı : 2
Xal : 4
Kayıt tarihi : 08/03/13
Yaş : 26
Şəhər/ölkə : azerbaycan,qebele

Yeni mövzuMövzu: biliyin 3 kateqoriyasi var    C. Mar. 08, 2013 10:30 pm

Vidadi yazıb:
Vidadi yazıb:
Vidadi yazıb:
gulnar442 yazıb:
nigar kaya yazıb:
emil 1985 yazıb:


  1. cheers Kurikulum nədir?

a. Aşağıdakılardan hansı fənn kurikulumlarının səciyyəvi cəhətidir?

a) bilikyönümlüdür b) nəticəyönümlüdürcavab b

c) müəllimyönümlüdür d) fənyönümlüdür

4) Bunlardan biri əsas qiymətləndirmə növünə aid deyil ?cavab b

a) diaqnostik b) rüblük c) formativ d) summativ


  1. Aşağıdakılardan hansı biliyin kateqoriyasına aiddir?

a) psixomotor

b) deklarativ

c) idraki

d) ünsiyyət


  1. Kurikuluma nə daxil deyil?

a) təlim strategiyaları

b) məzmun standartları

c) təhsil qanunu

d) qiymətləndirmə mexanizmləri


  1. Məzmun standartı neçə hissədən ibarətdir?

a) 2 b) 1 c) 3 d) 5

9) “Tələbyönümlülük” deyəndə nə nəzərdə tutulur?

a) məktəbin tələbatının nəzərə alınması.

b) fərdin, cəmiyyətin və dövlətin dəyişən ehtiyac və tələbatlarının nəzərə alınması.

c) şagirdin tələbatının nəzərə alınması.

d) məktəbin və ailənin tələbatının nəzərə alınması.

10) Aşağıdakılardan hansı təlimin təşkilinə verilən tələblərə daxil deyil?

a) dəstəkləyici mühitin yaradılması

b) fəaliyyətin stimullaşdırılması

c) təlimdə bərabər imkanların yaradılması

d) bilikyönümlülük

11) Neçə təlim forması var?

a) 8 b) 5 c)4 d) 14

12) Aşağıdakılardan hansı iş forması deyil?cavab c

a) cütlərlə b) fərdi c) müzakirə d) kollektiv

13) Aşağıdakılardan hansı iş üsuludur?cavab d

a) klaster, müzakirə

b) qruplarla, müsahibə

c) bibö, cütlərlə

d) cütlərlə, fərdi

14. Planlaşdırmanın neçə növü var?cavab c

a) 1 b) 3 c)2 d) 6

15. Perspektiv planlaşdırma hansı müddəti əhatə edir?

a) aylıq b) illik c) rüblük d) gündəlik

16. Perspektiv planlaşdırma aparmaq üçünmüəllim hansı bacarıqlara malik olmalıdır?


  1. Məzmun standartlarına əsasən dərslikdəki (dərslik olmayan fənlər üzrə müəllim vəsaitindəki) tədris vahidi və mövzular üzrə dəqiqləşmələr aparmaq.
  2. Tədris vahidlərinin və mövzuların ardıcıllığını müəyyənləşdirmək.

3. İnteqrasiya imkanlarını müəyyən etmək.

4. Mövzuya uyğun motivasiyanı müəyyənləşdirmək.

a) 2, 3, 4 b) 1, 2, 3 c) 1,3, 4 d) 1, 2, 4

17. Aşağıdakı prinsiplərdən hansı tədris vahidlərinin və mövzuların ardıcıllığına daxil deyil?

a) xronoloji

b) sadədən mürəkkəbə

c) şeirlərin ardıcıllığı.

d) məntiqi ardıcılllıq

18) Aşağıdakılardan hansı ənənəvi qiymətləndirmə sisteminə aiddir?

a) cari qiymətləndirilmənin aradan qaldırılması məzmun standartlarının bütövlükdə mənimsənilməsini və qiymətləndirmənin obyektivliyini təmin edir.

b) qiymətləndirmə şagirdə qiymət yazmaq kimi qəbul olunurdu, şagird yalnız qiymət almaq xatirinə oxuyurdu.

c) şagirdin nailiyyəti (qazanılan dəyərər) qiymətləndirilir, inkişafı sistemli şəklidə izlənilir.

d) cari qiymətləndirilmənin aradan qaldırılması məzmun standartlarının bütövlükdə mənimsənilməsini və qiymətləndirmənin obyektivliyini təmin edir.

19) Məktəbdaxili qiymətləndirmənin neçə növü var?

a) 2 b) 4 c) 5 d) 3

20) Diaqnostik qiymətləndirmə hansı məqsədlə aparılır?

a) fənn üzrə təlimin hər hansı bir mərhələsində şagirdlərin ilkin bilik və bacarıq səviyyəsini qiymətləndirmək məqsədilə

b) təlim prosesinin hər hansı bir mərhələsi üçün müəyyən olunmuş nəticələr əsasında şagirdlərin bilik və bacarıqlarının formalaşma səviyyəsini qiymətləndirmək məqsədilə

c) təhsilin hər hansı mərhələsində (tədris vahidinin, yarımilin və ilin sonunda) şagirdlərin əldə etdikləri nailiyyətləri qiymətləndirmək məqsədilə

21) Formativ qiymətləndirmə hansı məqsədlə aparılır?

a) fənn üzrə təlimin hər hansı bir mərhələsində şagirdlərin ilkin bilik və bacarıq səviyyəsini qiymətləndirmək məqsədilə .

b) təlim prosesinin hər hansı bir mərhələsi üçün müəyyən olunmuş nəticələr əsasında şagirdlərin bilik və bacarıqlarının formalaşma səviyyəsini qiymətləndirmək məqsədilə

c) təhsilin hər hansı mərhələsində (tədris vahidinin, yarımilin və ilin sonunda) şagirdlərin əldə etdikləri nailiyyətləri qiymətləndirmək məqsədilə

22) Summativ qiymətləndirmə hansı məqsədlə aparılır

a) fənn üzrə təlimin hər hansı bir mərhələsində şagirdlərin ilkin bilik və bacarıq səviyyəsini qiymətləndirmək məqsədilə

b) təlim prosesinin hər hansı bir mərhələsi üçün müəyyən olunmuş nəticələr əsasında şagirdlərin bilik və bacarıqlarının formalaşma səviyyəsini qiymətləndirmək məqsədilə

c) təhsilin hər hansı mərhələsində (tədris vahidinin, yarımilin və ilin sonunda) şagirdlərin əldə etdikləri nailiyyətləri qiymətləndirmək məqsədilə

23) Summativ qiymətləndirmə hansı mərhələdə aparılır

a) təlim prosesisinin əvvəlində. Təlim prosesinin hər hansı aralıq mərhələlərində (bölmənin tədrisindən əvvəl və ya yarımil başlayanda).

b) dərs ilinin əvvəlindən başlayaraq mütəmadi olaraq

c) kiçik summativ qiymətləndirmə bölmə və bəhslərin, yarımilin sonunda

24) Formativ qiymətləndirmə hansı mərhələdə aparılır?

a) təlim prosesisinin əvvəlində. Təlim prosesinin hər hansı aralıq mərhələlərində (bölmənin tədrisindən əvvəl və ya yarımil başlayanda)

b) dərs ilinin əvvəlindən başlayaraq mütəmadi olaraq

c) kiçik summativ qiymətləndirmə bölmə və bəhslərin, yarımilin sonunda

25) Diaqnostik qiymətləndirmə hansı mərhələdə aparılır?

a) təlim prosesisinin əvvəlində. Təlim prosesinin hər hansı aralıq mərhələlərində (bölmənin tədrisindən əvvəl və ya yarımil başlayanda)

b) dərs ilinin əvvəlindən başlayaraq mütəmadi olaraq

c) bölmə və bəhslərin, yarımilin sonunda

26) Diaqnostik qiymətləndirmədə istifadə olunan metod və vasitələr?

a) müşahidə, şagirdlərin şifahi cavabları , şagirdlərin yazı işlərinin təhlili , test tapşırıqlarının nəticələri

b) müsahibə, söhbət, müşahidə, tapşırıqlar, valideynlərlə və digər fənn müəllimlərilə əməkdaşlıq

c) şifahi təqdimat, testlər, nailiyyətlərin nümayişi

27) Formativ qiymətləndirmədə istifadə olunan metod və vasitələr hansılardır?

a) müşahidə, şagirdlərin şifahi cavabları ,şagirdlərin yazı işlərinin təhlili , test tapşırıqlarının nəticələri

b) müsahibə, söhbət, müşahidə, tapşırıqlar, valideynlərlə və digər fənn müəllimlərilə əməkdaşlıq

c) şifahi təqdimat, testlər, nailiyyətlərin nümayişi

28) Summativ qiymətləndirmədə istifadə olunan metod və vasitələr hansılardır?

a) müşahidə, şagirdlərin şifahi cavabları, şagirdlərin yazı işlərinin təhlili, test tapşırıqlarının nəticələri

b) müsahibə, söhbət, müşahidə, tapşırıqlar, valideynlərlə və digər fənn müəllimlərilə əməkdaşlıq

c) şifahi təqdimat, testlər, nailiyyətlərin nümayişi

28) Qiymətləndirmə standartları neçə səviyyədə müəyyən olunur?

a) 3 b) 6 c) 6 d) 4

29) Aşağıdakılardan hansı təlim üsuludur?

a) qiymətləndirmə b) debat c) yazı işləri d) müzakirə

30) İllik planlaşdırmaya hansı daxil deyil?

a) standartlar b) inteqrasiya c) motivasiya d) resurslar

31) Aşağıdakılardan hansı iş formasıdır?

a) müzakirə b) cütlərlə c) söz assosiasiyası d) debat

32)

33)

34) Summativ qiymətləndirmə tapşırıqları hazırlanan zaman sualların çətinlik dərəcəsi necə paylaşdırırlır?

a) asan səviyyəli suallar 20%, orta səviyyəli suallar 40%, çətin səviyyəli suallar 40% təşkil edir.

b) asan səviyyəli suallar 20%, orta səviyyəli suallar 60%, çətin səviyyəli suallar 20% təşkil edir.

c) asan səviyyəli suallar 40%, orta səviyyəli suallar 40%, çətin səviyyəli suallar 20% təşkil edir.
Əvvələ qayıt Aşağa gitmek
İstifadəçi mə`lumatlarına bax
Admin
Admin


İsmarıc sayı : 185
Xal : 305
Kayıt tarihi : 03/08/10
Yaş : 34
Şəhər/ölkə : Azerbaycan,Yevlax

Yeni mövzuMövzu: Re   Ş. Yan. 19, 2013 2:32 pm

Burada İngilis dilindən testlər yoxdur.
Əvvələ qayıt Aşağa gitmek
İstifadəçi mə`lumatlarına bax http://inf-math.narod.ru
sevicka



İsmarıc sayı : 1
Xal : 1
Kayıt tarihi : 19/01/13

Yeni mövzuMövzu: Geri: Müəllimlər üçün testlər   Ş. Yan. 19, 2013 12:13 pm

ingilis dilinden testlere hardan baxa bilerem
Əvvələ qayıt Aşağa gitmek
İstifadəçi mə`lumatlarına bax
sebuhi



İsmarıc sayı : 1
Xal : 1
Kayıt tarihi : 15/01/13

Yeni mövzuMövzu: Geri: Müəllimlər üçün testlər   Ç.a. Yan. 15, 2013 9:52 pm

selam
necesiniz sizden xayis ede bilere, men men siz butun ingilis dilinde test gonderin men hamisna ve yarsina cavab verim sizde duzugun cavablari secin menim xalimi gonderin xayis edrem amam hardasa 10 seyfe yada 5 seyfe test olsa olsa yaxsi olar ozumu sizde sinamaq isteyirem ve sizde mene oz qiymetinizi verin
Əvvələ qayıt Aşağa gitmek
İstifadəçi mə`lumatlarına bax
Vidadi



İsmarıc sayı : 19
Xal : 19
Kayıt tarihi : 08/12/12
Yaş : 60
Şəhər/ölkə : Bərdə

Yeni mövzuMövzu: 12-c 13-d 14-c 15-b 16-b 17-c 18-b 19-d 20-a 21-b 22-c 23-c 24-b 25-a 26-b 27-a 28-c 28-d 29-d 30-c 31-b 34-b    C. Dek. 14, 2012 12:38 am

Vidadi yazıb:
Vidadi yazıb:
gulnar442 yazıb:
nigar kaya yazıb:
emil 1985 yazıb:


  1. cheers Kurikulum nədir?

a. Aşağıdakılardan hansı fənn kurikulumlarının səciyyəvi cəhətidir?

a) bilikyönümlüdür b) nəticəyönümlüdürcavab b

c) müəllimyönümlüdür d) fənyönümlüdür

4) Bunlardan biri əsas qiymətləndirmə növünə aid deyil ?cavab b

a) diaqnostik b) rüblük c) formativ d) summativ


  1. Aşağıdakılardan hansı biliyin kateqoriyasına aiddir?

a) psixomotor

b) deklarativ

c) idraki

d) ünsiyyət


  1. Kurikuluma nə daxil deyil?

a) təlim strategiyaları

b) məzmun standartları

c) təhsil qanunu

d) qiymətləndirmə mexanizmləri


  1. Məzmun standartı neçə hissədən ibarətdir?

a) 2 b) 1 c) 3 d) 5

9) “Tələbyönümlülük” deyəndə nə nəzərdə tutulur?

a) məktəbin tələbatının nəzərə alınması.

b) fərdin, cəmiyyətin və dövlətin dəyişən ehtiyac və tələbatlarının nəzərə alınması.

c) şagirdin tələbatının nəzərə alınması.

d) məktəbin və ailənin tələbatının nəzərə alınması.

10) Aşağıdakılardan hansı təlimin təşkilinə verilən tələblərə daxil deyil?

a) dəstəkləyici mühitin yaradılması

b) fəaliyyətin stimullaşdırılması

c) təlimdə bərabər imkanların yaradılması

d) bilikyönümlülük

11) Neçə təlim forması var?

a) 8 b) 5 c)4 d) 14

12) Aşağıdakılardan hansı iş forması deyil?cavab c

a) cütlərlə b) fərdi c) müzakirə d) kollektiv

13) Aşağıdakılardan hansı iş üsuludur?cavab d

a) klaster, müzakirə

b) qruplarla, müsahibə

c) bibö, cütlərlə

d) cütlərlə, fərdi

14. Planlaşdırmanın neçə növü var?cavab c

a) 1 b) 3 c)2 d) 6

15. Perspektiv planlaşdırma hansı müddəti əhatə edir?

a) aylıq b) illik c) rüblük d) gündəlik

16. Perspektiv planlaşdırma aparmaq üçünmüəllim hansı bacarıqlara malik olmalıdır?


  1. Məzmun standartlarına əsasən dərslikdəki (dərslik olmayan fənlər üzrə müəllim vəsaitindəki) tədris vahidi və mövzular üzrə dəqiqləşmələr aparmaq.
  2. Tədris vahidlərinin və mövzuların ardıcıllığını müəyyənləşdirmək.

3. İnteqrasiya imkanlarını müəyyən etmək.

4. Mövzuya uyğun motivasiyanı müəyyənləşdirmək.

a) 2, 3, 4 b) 1, 2, 3 c) 1,3, 4 d) 1, 2, 4

17. Aşağıdakı prinsiplərdən hansı tədris vahidlərinin və mövzuların ardıcıllığına daxil deyil?

a) xronoloji

b) sadədən mürəkkəbə

c) şeirlərin ardıcıllığı.

d) məntiqi ardıcılllıq

18) Aşağıdakılardan hansı ənənəvi qiymətləndirmə sisteminə aiddir?

a) cari qiymətləndirilmənin aradan qaldırılması məzmun standartlarının bütövlükdə mənimsənilməsini və qiymətləndirmənin obyektivliyini təmin edir.

b) qiymətləndirmə şagirdə qiymət yazmaq kimi qəbul olunurdu, şagird yalnız qiymət almaq xatirinə oxuyurdu.

c) şagirdin nailiyyəti (qazanılan dəyərər) qiymətləndirilir, inkişafı sistemli şəklidə izlənilir.

d) cari qiymətləndirilmənin aradan qaldırılması məzmun standartlarının bütövlükdə mənimsənilməsini və qiymətləndirmənin obyektivliyini təmin edir.

19) Məktəbdaxili qiymətləndirmənin neçə növü var?

a) 2 b) 4 c) 5 d) 3

20) Diaqnostik qiymətləndirmə hansı məqsədlə aparılır?

a) fənn üzrə təlimin hər hansı bir mərhələsində şagirdlərin ilkin bilik və bacarıq səviyyəsini qiymətləndirmək məqsədilə

b) təlim prosesinin hər hansı bir mərhələsi üçün müəyyən olunmuş nəticələr əsasında şagirdlərin bilik və bacarıqlarının formalaşma səviyyəsini qiymətləndirmək məqsədilə

c) təhsilin hər hansı mərhələsində (tədris vahidinin, yarımilin və ilin sonunda) şagirdlərin əldə etdikləri nailiyyətləri qiymətləndirmək məqsədilə

21) Formativ qiymətləndirmə hansı məqsədlə aparılır?

a) fənn üzrə təlimin hər hansı bir mərhələsində şagirdlərin ilkin bilik və bacarıq səviyyəsini qiymətləndirmək məqsədilə .

b) təlim prosesinin hər hansı bir mərhələsi üçün müəyyən olunmuş nəticələr əsasında şagirdlərin bilik və bacarıqlarının formalaşma səviyyəsini qiymətləndirmək məqsədilə

c) təhsilin hər hansı mərhələsində (tədris vahidinin, yarımilin və ilin sonunda) şagirdlərin əldə etdikləri nailiyyətləri qiymətləndirmək məqsədilə

22) Summativ qiymətləndirmə hansı məqsədlə aparılır

a) fənn üzrə təlimin hər hansı bir mərhələsində şagirdlərin ilkin bilik və bacarıq səviyyəsini qiymətləndirmək məqsədilə

b) təlim prosesinin hər hansı bir mərhələsi üçün müəyyən olunmuş nəticələr əsasında şagirdlərin bilik və bacarıqlarının formalaşma səviyyəsini qiymətləndirmək məqsədilə

c) təhsilin hər hansı mərhələsində (tədris vahidinin, yarımilin və ilin sonunda) şagirdlərin əldə etdikləri nailiyyətləri qiymətləndirmək məqsədilə

23) Summativ qiymətləndirmə hansı mərhələdə aparılır

a) təlim prosesisinin əvvəlində. Təlim prosesinin hər hansı aralıq mərhələlərində (bölmənin tədrisindən əvvəl və ya yarımil başlayanda).

b) dərs ilinin əvvəlindən başlayaraq mütəmadi olaraq

c) kiçik summativ qiymətləndirmə bölmə və bəhslərin, yarımilin sonunda

24) Formativ qiymətləndirmə hansı mərhələdə aparılır?

a) təlim prosesisinin əvvəlində. Təlim prosesinin hər hansı aralıq mərhələlərində (bölmənin tədrisindən əvvəl və ya yarımil başlayanda)

b) dərs ilinin əvvəlindən başlayaraq mütəmadi olaraq

c) kiçik summativ qiymətləndirmə bölmə və bəhslərin, yarımilin sonunda

25) Diaqnostik qiymətləndirmə hansı mərhələdə aparılır?

a) təlim prosesisinin əvvəlində. Təlim prosesinin hər hansı aralıq mərhələlərində (bölmənin tədrisindən əvvəl və ya yarımil başlayanda)

b) dərs ilinin əvvəlindən başlayaraq mütəmadi olaraq

c) bölmə və bəhslərin, yarımilin sonunda

26) Diaqnostik qiymətləndirmədə istifadə olunan metod və vasitələr?

a) müşahidə, şagirdlərin şifahi cavabları , şagirdlərin yazı işlərinin təhlili , test tapşırıqlarının nəticələri

b) müsahibə, söhbət, müşahidə, tapşırıqlar, valideynlərlə və digər fənn müəllimlərilə əməkdaşlıq

c) şifahi təqdimat, testlər, nailiyyətlərin nümayişi

27) Formativ qiymətləndirmədə istifadə olunan metod və vasitələr hansılardır?

a) müşahidə, şagirdlərin şifahi cavabları ,şagirdlərin yazı işlərinin təhlili , test tapşırıqlarının nəticələri

b) müsahibə, söhbət, müşahidə, tapşırıqlar, valideynlərlə və digər fənn müəllimlərilə əməkdaşlıq

c) şifahi təqdimat, testlər, nailiyyətlərin nümayişi

28) Summativ qiymətləndirmədə istifadə olunan metod və vasitələr hansılardır?

a) müşahidə, şagirdlərin şifahi cavabları, şagirdlərin yazı işlərinin təhlili, test tapşırıqlarının nəticələri

b) müsahibə, söhbət, müşahidə, tapşırıqlar, valideynlərlə və digər fənn müəllimlərilə əməkdaşlıq

c) şifahi təqdimat, testlər, nailiyyətlərin nümayişi

28) Qiymətləndirmə standartları neçə səviyyədə müəyyən olunur?

a) 3 b) 6 c) 6 d) 4

29) Aşağıdakılardan hansı təlim üsuludur?

a) qiymətləndirmə b) debat c) yazı işləri d) müzakirə

30) İllik planlaşdırmaya hansı daxil deyil?

a) standartlar b) inteqrasiya c) motivasiya d) resurslar

31) Aşağıdakılardan hansı iş formasıdır?

a) müzakirə b) cütlərlə c) söz assosiasiyası d) debat

32)

33)

34) Summativ qiymətləndirmə tapşırıqları hazırlanan zaman sualların çətinlik dərəcəsi necə paylaşdırırlır?

a) asan səviyyəli suallar 20%, orta səviyyəli suallar 40%, çətin səviyyəli suallar 40% təşkil edir.

b) asan səviyyəli suallar 20%, orta səviyyəli suallar 60%, çətin səviyyəli suallar 20% təşkil edir.

c) asan səviyyəli suallar 40%, orta səviyyəli suallar 40%, çətin səviyyəli suallar 20% təşkil edir.
Əvvələ qayıt Aşağa gitmek
İstifadəçi mə`lumatlarına bax
Vidadi



İsmarıc sayı : 19
Xal : 19
Kayıt tarihi : 08/12/12
Yaş : 60
Şəhər/ölkə : Bərdə

Yeni mövzuMövzu: 19-d   C. Dek. 14, 2012 12:12 am

Vidadi yazıb:
Vidadi yazıb:
gulnar442 yazıb:
nigar kaya yazıb:
emil 1985 yazıb:


  1. cheers Kurikulum nədir?

a. Aşağıdakılardan hansı fənn kurikulumlarının səciyyəvi cəhətidir?

a) bilikyönümlüdür b) nəticəyönümlüdürcavab b

c) müəllimyönümlüdür d) fənyönümlüdür

4) Bunlardan biri əsas qiymətləndirmə növünə aid deyil ?cavab b

a) diaqnostik b) rüblük c) formativ d) summativ


  1. Aşağıdakılardan hansı biliyin kateqoriyasına aiddir?

a) psixomotor

b) deklarativ

c) idraki

d) ünsiyyət


  1. Kurikuluma nə daxil deyil?

a) təlim strategiyaları

b) məzmun standartları

c) təhsil qanunu

d) qiymətləndirmə mexanizmləri


  1. Məzmun standartı neçə hissədən ibarətdir?

a) 2 b) 1 c) 3 d) 5

9) “Tələbyönümlülük” deyəndə nə nəzərdə tutulur?

a) məktəbin tələbatının nəzərə alınması.

b) fərdin, cəmiyyətin və dövlətin dəyişən ehtiyac və tələbatlarının nəzərə alınması.

c) şagirdin tələbatının nəzərə alınması.

d) məktəbin və ailənin tələbatının nəzərə alınması.

10) Aşağıdakılardan hansı təlimin təşkilinə verilən tələblərə daxil deyil?

a) dəstəkləyici mühitin yaradılması

b) fəaliyyətin stimullaşdırılması

c) təlimdə bərabər imkanların yaradılması

d) bilikyönümlülük

11) Neçə təlim forması var?

a) 8 b) 5 c)4 d) 14

12) Aşağıdakılardan hansı iş forması deyil?cavab c

a) cütlərlə b) fərdi c) müzakirə d) kollektiv

13) Aşağıdakılardan hansı iş üsuludur?cavab d

a) klaster, müzakirə

b) qruplarla, müsahibə

c) bibö, cütlərlə

d) cütlərlə, fərdi

14. Planlaşdırmanın neçə növü var?cavab c

a) 1 b) 3 c)2 d) 6

15. Perspektiv planlaşdırma hansı müddəti əhatə edir?

a) aylıq b) illik c) rüblük d) gündəlik

16. Perspektiv planlaşdırma aparmaq üçünmüəllim hansı bacarıqlara malik olmalıdır?


  1. Məzmun standartlarına əsasən dərslikdəki (dərslik olmayan fənlər üzrə müəllim vəsaitindəki) tədris vahidi və mövzular üzrə dəqiqləşmələr aparmaq.
  2. Tədris vahidlərinin və mövzuların ardıcıllığını müəyyənləşdirmək.

3. İnteqrasiya imkanlarını müəyyən etmək.

4. Mövzuya uyğun motivasiyanı müəyyənləşdirmək.

a) 2, 3, 4 b) 1, 2, 3 c) 1,3, 4 d) 1, 2, 4

17. Aşağıdakı prinsiplərdən hansı tədris vahidlərinin və mövzuların ardıcıllığına daxil deyil?

a) xronoloji

b) sadədən mürəkkəbə

c) şeirlərin ardıcıllığı.

d) məntiqi ardıcılllıq

18) Aşağıdakılardan hansı ənənəvi qiymətləndirmə sisteminə aiddir?

a) cari qiymətləndirilmənin aradan qaldırılması məzmun standartlarının bütövlükdə mənimsənilməsini və qiymətləndirmənin obyektivliyini təmin edir.

b) qiymətləndirmə şagirdə qiymət yazmaq kimi qəbul olunurdu, şagird yalnız qiymət almaq xatirinə oxuyurdu.

c) şagirdin nailiyyəti (qazanılan dəyərər) qiymətləndirilir, inkişafı sistemli şəklidə izlənilir.

d) cari qiymətləndirilmənin aradan qaldırılması məzmun standartlarının bütövlükdə mənimsənilməsini və qiymətləndirmənin obyektivliyini təmin edir.

19) Məktəbdaxili qiymətləndirmənin neçə növü var?

a) 2 b) 4 c) 5 d) 3

20) Diaqnostik qiymətləndirmə hansı məqsədlə aparılır?

a) fənn üzrə təlimin hər hansı bir mərhələsində şagirdlərin ilkin bilik və bacarıq səviyyəsini qiymətləndirmək məqsədilə

b) təlim prosesinin hər hansı bir mərhələsi üçün müəyyən olunmuş nəticələr əsasında şagirdlərin bilik və bacarıqlarının formalaşma səviyyəsini qiymətləndirmək məqsədilə

c) təhsilin hər hansı mərhələsində (tədris vahidinin, yarımilin və ilin sonunda) şagirdlərin əldə etdikləri nailiyyətləri qiymətləndirmək məqsədilə

21) Formativ qiymətləndirmə hansı məqsədlə aparılır?

a) fənn üzrə təlimin hər hansı bir mərhələsində şagirdlərin ilkin bilik və bacarıq səviyyəsini qiymətləndirmək məqsədilə .

b) təlim prosesinin hər hansı bir mərhələsi üçün müəyyən olunmuş nəticələr əsasında şagirdlərin bilik və bacarıqlarının formalaşma səviyyəsini qiymətləndirmək məqsədilə

c) təhsilin hər hansı mərhələsində (tədris vahidinin, yarımilin və ilin sonunda) şagirdlərin əldə etdikləri nailiyyətləri qiymətləndirmək məqsədilə

22) Summativ qiymətləndirmə hansı məqsədlə aparılır

a) fənn üzrə təlimin hər hansı bir mərhələsində şagirdlərin ilkin bilik və bacarıq səviyyəsini qiymətləndirmək məqsədilə

b) təlim prosesinin hər hansı bir mərhələsi üçün müəyyən olunmuş nəticələr əsasında şagirdlərin bilik və bacarıqlarının formalaşma səviyyəsini qiymətləndirmək məqsədilə

c) təhsilin hər hansı mərhələsində (tədris vahidinin, yarımilin və ilin sonunda) şagirdlərin əldə etdikləri nailiyyətləri qiymətləndirmək məqsədilə

23) Summativ qiymətləndirmə hansı mərhələdə aparılır

a) təlim prosesisinin əvvəlində. Təlim prosesinin hər hansı aralıq mərhələlərində (bölmənin tədrisindən əvvəl və ya yarımil başlayanda).

b) dərs ilinin əvvəlindən başlayaraq mütəmadi olaraq

c) kiçik summativ qiymətləndirmə bölmə və bəhslərin, yarımilin sonunda

24) Formativ qiymətləndirmə hansı mərhələdə aparılır?

a) təlim prosesisinin əvvəlində. Təlim prosesinin hər hansı aralıq mərhələlərində (bölmənin tədrisindən əvvəl və ya yarımil başlayanda)

b) dərs ilinin əvvəlindən başlayaraq mütəmadi olaraq

c) kiçik summativ qiymətləndirmə bölmə və bəhslərin, yarımilin sonunda

25) Diaqnostik qiymətləndirmə hansı mərhələdə aparılır?

a) təlim prosesisinin əvvəlində. Təlim prosesinin hər hansı aralıq mərhələlərində (bölmənin tədrisindən əvvəl və ya yarımil başlayanda)

b) dərs ilinin əvvəlindən başlayaraq mütəmadi olaraq

c) bölmə və bəhslərin, yarımilin sonunda

26) Diaqnostik qiymətləndirmədə istifadə olunan metod və vasitələr?

a) müşahidə, şagirdlərin şifahi cavabları , şagirdlərin yazı işlərinin təhlili , test tapşırıqlarının nəticələri

b) müsahibə, söhbət, müşahidə, tapşırıqlar, valideynlərlə və digər fənn müəllimlərilə əməkdaşlıq

c) şifahi təqdimat, testlər, nailiyyətlərin nümayişi

27) Formativ qiymətləndirmədə istifadə olunan metod və vasitələr hansılardır?

a) müşahidə, şagirdlərin şifahi cavabları ,şagirdlərin yazı işlərinin təhlili , test tapşırıqlarının nəticələri

b) müsahibə, söhbət, müşahidə, tapşırıqlar, valideynlərlə və digər fənn müəllimlərilə əməkdaşlıq

c) şifahi təqdimat, testlər, nailiyyətlərin nümayişi

28) Summativ qiymətləndirmədə istifadə olunan metod və vasitələr hansılardır?

a) müşahidə, şagirdlərin şifahi cavabları, şagirdlərin yazı işlərinin təhlili, test tapşırıqlarının nəticələri

b) müsahibə, söhbət, müşahidə, tapşırıqlar, valideynlərlə və digər fənn müəllimlərilə əməkdaşlıq

c) şifahi təqdimat, testlər, nailiyyətlərin nümayişi

28) Qiymətləndirmə standartları neçə səviyyədə müəyyən olunur?

a) 3 b) 6 c) 6 d) 4

29) Aşağıdakılardan hansı təlim üsuludur?

a) qiymətləndirmə b) debat c) yazı işləri d) müzakirə

30) İllik planlaşdırmaya hansı daxil deyil?

a) standartlar b) inteqrasiya c) motivasiya d) resurslar

31) Aşağıdakılardan hansı iş formasıdır?

a) müzakirə b) cütlərlə c) söz assosiasiyası d) debat

32)

33)

34) Summativ qiymətləndirmə tapşırıqları hazırlanan zaman sualların çətinlik dərəcəsi necə paylaşdırırlır?

a) asan səviyyəli suallar 20%, orta səviyyəli suallar 40%, çətin səviyyəli suallar 40% təşkil edir.

b) asan səviyyəli suallar 20%, orta səviyyəli suallar 60%, çətin səviyyəli suallar 20% təşkil edir.

c) asan səviyyəli suallar 40%, orta səviyyəli suallar 40%, çətin səviyyəli suallar 20% təşkil edir.
Əvvələ qayıt Aşağa gitmek
İstifadəçi mə`lumatlarına bax
Vidadi



İsmarıc sayı : 19
Xal : 19
Kayıt tarihi : 08/12/12
Yaş : 60
Şəhər/ölkə : Bərdə

Yeni mövzuMövzu: 34-b   C. Dek. 14, 2012 12:10 am

Vidadi yazıb:
gulnar442 yazıb:
nigar kaya yazıb:
emil 1985 yazıb:


  1. cheers Kurikulum nədir?

a. Aşağıdakılardan hansı fənn kurikulumlarının səciyyəvi cəhətidir?

a) bilikyönümlüdür b) nəticəyönümlüdürcavab b

c) müəllimyönümlüdür d) fənyönümlüdür

4) Bunlardan biri əsas qiymətləndirmə növünə aid deyil ?cavab b

a) diaqnostik b) rüblük c) formativ d) summativ


  1. Aşağıdakılardan hansı biliyin kateqoriyasına aiddir?

a) psixomotor

b) deklarativ

c) idraki

d) ünsiyyət


  1. Kurikuluma nə daxil deyil?

a) təlim strategiyaları

b) məzmun standartları

c) təhsil qanunu

d) qiymətləndirmə mexanizmləri


  1. Məzmun standartı neçə hissədən ibarətdir?

a) 2 b) 1 c) 3 d) 5

9) “Tələbyönümlülük” deyəndə nə nəzərdə tutulur?

a) məktəbin tələbatının nəzərə alınması.

b) fərdin, cəmiyyətin və dövlətin dəyişən ehtiyac və tələbatlarının nəzərə alınması.

c) şagirdin tələbatının nəzərə alınması.

d) məktəbin və ailənin tələbatının nəzərə alınması.

10) Aşağıdakılardan hansı təlimin təşkilinə verilən tələblərə daxil deyil?

a) dəstəkləyici mühitin yaradılması

b) fəaliyyətin stimullaşdırılması

c) təlimdə bərabər imkanların yaradılması

d) bilikyönümlülük

11) Neçə təlim forması var?

a) 8 b) 5 c)4 d) 14

12) Aşağıdakılardan hansı iş forması deyil?cavab c

a) cütlərlə b) fərdi c) müzakirə d) kollektiv

13) Aşağıdakılardan hansı iş üsuludur?cavab d

a) klaster, müzakirə

b) qruplarla, müsahibə

c) bibö, cütlərlə

d) cütlərlə, fərdi

14. Planlaşdırmanın neçə növü var?cavab c

a) 1 b) 3 c)2 d) 6

15. Perspektiv planlaşdırma hansı müddəti əhatə edir?

a) aylıq b) illik c) rüblük d) gündəlik

16. Perspektiv planlaşdırma aparmaq üçünmüəllim hansı bacarıqlara malik olmalıdır?


  1. Məzmun standartlarına əsasən dərslikdəki (dərslik olmayan fənlər üzrə müəllim vəsaitindəki) tədris vahidi və mövzular üzrə dəqiqləşmələr aparmaq.
  2. Tədris vahidlərinin və mövzuların ardıcıllığını müəyyənləşdirmək.

3. İnteqrasiya imkanlarını müəyyən etmək.

4. Mövzuya uyğun motivasiyanı müəyyənləşdirmək.

a) 2, 3, 4 b) 1, 2, 3 c) 1,3, 4 d) 1, 2, 4

17. Aşağıdakı prinsiplərdən hansı tədris vahidlərinin və mövzuların ardıcıllığına daxil deyil?

a) xronoloji

b) sadədən mürəkkəbə

c) şeirlərin ardıcıllığı.

d) məntiqi ardıcılllıq

18) Aşağıdakılardan hansı ənənəvi qiymətləndirmə sisteminə aiddir?

a) cari qiymətləndirilmənin aradan qaldırılması məzmun standartlarının bütövlükdə mənimsənilməsini və qiymətləndirmənin obyektivliyini təmin edir.

b) qiymətləndirmə şagirdə qiymət yazmaq kimi qəbul olunurdu, şagird yalnız qiymət almaq xatirinə oxuyurdu.

c) şagirdin nailiyyəti (qazanılan dəyərər) qiymətləndirilir, inkişafı sistemli şəklidə izlənilir.

d) cari qiymətləndirilmənin aradan qaldırılması məzmun standartlarının bütövlükdə mənimsənilməsini və qiymətləndirmənin obyektivliyini təmin edir.

19) Məktəbdaxili qiymətləndirmənin neçə növü var?

a) 2 b) 4 c) 5 d) 3

20) Diaqnostik qiymətləndirmə hansı məqsədlə aparılır?

a) fənn üzrə təlimin hər hansı bir mərhələsində şagirdlərin ilkin bilik və bacarıq səviyyəsini qiymətləndirmək məqsədilə

b) təlim prosesinin hər hansı bir mərhələsi üçün müəyyən olunmuş nəticələr əsasında şagirdlərin bilik və bacarıqlarının formalaşma səviyyəsini qiymətləndirmək məqsədilə

c) təhsilin hər hansı mərhələsində (tədris vahidinin, yarımilin və ilin sonunda) şagirdlərin əldə etdikləri nailiyyətləri qiymətləndirmək məqsədilə

21) Formativ qiymətləndirmə hansı məqsədlə aparılır?

a) fənn üzrə təlimin hər hansı bir mərhələsində şagirdlərin ilkin bilik və bacarıq səviyyəsini qiymətləndirmək məqsədilə .

b) təlim prosesinin hər hansı bir mərhələsi üçün müəyyən olunmuş nəticələr əsasında şagirdlərin bilik və bacarıqlarının formalaşma səviyyəsini qiymətləndirmək məqsədilə

c) təhsilin hər hansı mərhələsində (tədris vahidinin, yarımilin və ilin sonunda) şagirdlərin əldə etdikləri nailiyyətləri qiymətləndirmək məqsədilə

22) Summativ qiymətləndirmə hansı məqsədlə aparılır

a) fənn üzrə təlimin hər hansı bir mərhələsində şagirdlərin ilkin bilik və bacarıq səviyyəsini qiymətləndirmək məqsədilə

b) təlim prosesinin hər hansı bir mərhələsi üçün müəyyən olunmuş nəticələr əsasında şagirdlərin bilik və bacarıqlarının formalaşma səviyyəsini qiymətləndirmək məqsədilə

c) təhsilin hər hansı mərhələsində (tədris vahidinin, yarımilin və ilin sonunda) şagirdlərin əldə etdikləri nailiyyətləri qiymətləndirmək məqsədilə

23) Summativ qiymətləndirmə hansı mərhələdə aparılır

a) təlim prosesisinin əvvəlində. Təlim prosesinin hər hansı aralıq mərhələlərində (bölmənin tədrisindən əvvəl və ya yarımil başlayanda).

b) dərs ilinin əvvəlindən başlayaraq mütəmadi olaraq

c) kiçik summativ qiymətləndirmə bölmə və bəhslərin, yarımilin sonunda

24) Formativ qiymətləndirmə hansı mərhələdə aparılır?

a) təlim prosesisinin əvvəlində. Təlim prosesinin hər hansı aralıq mərhələlərində (bölmənin tədrisindən əvvəl və ya yarımil başlayanda)

b) dərs ilinin əvvəlindən başlayaraq mütəmadi olaraq

c) kiçik summativ qiymətləndirmə bölmə və bəhslərin, yarımilin sonunda

25) Diaqnostik qiymətləndirmə hansı mərhələdə aparılır?

a) təlim prosesisinin əvvəlində. Təlim prosesinin hər hansı aralıq mərhələlərində (bölmənin tədrisindən əvvəl və ya yarımil başlayanda)

b) dərs ilinin əvvəlindən başlayaraq mütəmadi olaraq

c) bölmə və bəhslərin, yarımilin sonunda

26) Diaqnostik qiymətləndirmədə istifadə olunan metod və vasitələr?

a) müşahidə, şagirdlərin şifahi cavabları , şagirdlərin yazı işlərinin təhlili , test tapşırıqlarının nəticələri

b) müsahibə, söhbət, müşahidə, tapşırıqlar, valideynlərlə və digər fənn müəllimlərilə əməkdaşlıq

c) şifahi təqdimat, testlər, nailiyyətlərin nümayişi

27) Formativ qiymətləndirmədə istifadə olunan metod və vasitələr hansılardır?

a) müşahidə, şagirdlərin şifahi cavabları ,şagirdlərin yazı işlərinin təhlili , test tapşırıqlarının nəticələri

b) müsahibə, söhbət, müşahidə, tapşırıqlar, valideynlərlə və digər fənn müəllimlərilə əməkdaşlıq

c) şifahi təqdimat, testlər, nailiyyətlərin nümayişi

28) Summativ qiymətləndirmədə istifadə olunan metod və vasitələr hansılardır?

a) müşahidə, şagirdlərin şifahi cavabları, şagirdlərin yazı işlərinin təhlili, test tapşırıqlarının nəticələri

b) müsahibə, söhbət, müşahidə, tapşırıqlar, valideynlərlə və digər fənn müəllimlərilə əməkdaşlıq

c) şifahi təqdimat, testlər, nailiyyətlərin nümayişi

28) Qiymətləndirmə standartları neçə səviyyədə müəyyən olunur?

a) 3 b) 6 c) 6 d) 4

29) Aşağıdakılardan hansı təlim üsuludur?

a) qiymətləndirmə b) debat c) yazı işləri d) müzakirə

30) İllik planlaşdırmaya hansı daxil deyil?

a) standartlar b) inteqrasiya c) motivasiya d) resurslar

31) Aşağıdakılardan hansı iş formasıdır?

a) müzakirə b) cütlərlə c) söz assosiasiyası d) debat

32)

33)

34) Summativ qiymətləndirmə tapşırıqları hazırlanan zaman sualların çətinlik dərəcəsi necə paylaşdırırlır?

a) asan səviyyəli suallar 20%, orta səviyyəli suallar 40%, çətin səviyyəli suallar 40% təşkil edir.

b) asan səviyyəli suallar 20%, orta səviyyəli suallar 60%, çətin səviyyəli suallar 20% təşkil edir.

c) asan səviyyəli suallar 40%, orta səviyyəli suallar 40%, çətin səviyyəli suallar 20% təşkil edir.
Əvvələ qayıt Aşağa gitmek
İstifadəçi mə`lumatlarına bax
Vidadi



İsmarıc sayı : 19
Xal : 19
Kayıt tarihi : 08/12/12
Yaş : 60
Şəhər/ölkə : Bərdə

Yeni mövzuMövzu: 4 -b   C. Dek. 14, 2012 12:06 am

Vidadi yazıb:
gulnar442 yazıb:
nigar kaya yazıb:
emil 1985 yazıb:


  1. cheers Kurikulum nədir?

a. Aşağıdakılardan hansı fənn kurikulumlarının səciyyəvi cəhətidir?

a) bilikyönümlüdür b) nəticəyönümlüdürcavab b

c) müəllimyönümlüdür d) fənyönümlüdür

4) Bunlardan biri əsas qiymətləndirmə növünə aid deyil ?cavab b

a) diaqnostik b) rüblük c) formativ d) summativ


  1. Aşağıdakılardan hansı biliyin kateqoriyasına aiddir?

a) psixomotor

b) deklarativ

c) idraki

d) ünsiyyət


  1. Kurikuluma nə daxil deyil?

a) təlim strategiyaları

b) məzmun standartları

c) təhsil qanunu

d) qiymətləndirmə mexanizmləri


  1. Məzmun standartı neçə hissədən ibarətdir?

a) 2 b) 1 c) 3 d) 5

9) “Tələbyönümlülük” deyəndə nə nəzərdə tutulur?

a) məktəbin tələbatının nəzərə alınması.

b) fərdin, cəmiyyətin və dövlətin dəyişən ehtiyac və tələbatlarının nəzərə alınması.

c) şagirdin tələbatının nəzərə alınması.

d) məktəbin və ailənin tələbatının nəzərə alınması.

10) Aşağıdakılardan hansı təlimin təşkilinə verilən tələblərə daxil deyil?

a) dəstəkləyici mühitin yaradılması

b) fəaliyyətin stimullaşdırılması

c) təlimdə bərabər imkanların yaradılması

d) bilikyönümlülük

11) Neçə təlim forması var?

a) 8 b) 5 c)4 d) 14

12) Aşağıdakılardan hansı iş forması deyil?cavab c

a) cütlərlə b) fərdi c) müzakirə d) kollektiv

13) Aşağıdakılardan hansı iş üsuludur?cavab d

a) klaster, müzakirə

b) qruplarla, müsahibə

c) bibö, cütlərlə

d) cütlərlə, fərdi

14. Planlaşdırmanın neçə növü var?cavab c

a) 1 b) 3 c)2 d) 6

15. Perspektiv planlaşdırma hansı müddəti əhatə edir?

a) aylıq b) illik c) rüblük d) gündəlik

16. Perspektiv planlaşdırma aparmaq üçünmüəllim hansı bacarıqlara malik olmalıdır?


  1. Məzmun standartlarına əsasən dərslikdəki (dərslik olmayan fənlər üzrə müəllim vəsaitindəki) tədris vahidi və mövzular üzrə dəqiqləşmələr aparmaq.
  2. Tədris vahidlərinin və mövzuların ardıcıllığını müəyyənləşdirmək.

3. İnteqrasiya imkanlarını müəyyən etmək.

4. Mövzuya uyğun motivasiyanı müəyyənləşdirmək.

a) 2, 3, 4 b) 1, 2, 3 c) 1,3, 4 d) 1, 2, 4

17. Aşağıdakı prinsiplərdən hansı tədris vahidlərinin və mövzuların ardıcıllığına daxil deyil?

a) xronoloji

b) sadədən mürəkkəbə

c) şeirlərin ardıcıllığı.

d) məntiqi ardıcılllıq

18) Aşağıdakılardan hansı ənənəvi qiymətləndirmə sisteminə aiddir?

a) cari qiymətləndirilmənin aradan qaldırılması məzmun standartlarının bütövlükdə mənimsənilməsini və qiymətləndirmənin obyektivliyini təmin edir.

b) qiymətləndirmə şagirdə qiymət yazmaq kimi qəbul olunurdu, şagird yalnız qiymət almaq xatirinə oxuyurdu.

c) şagirdin nailiyyəti (qazanılan dəyərər) qiymətləndirilir, inkişafı sistemli şəklidə izlənilir.

d) cari qiymətləndirilmənin aradan qaldırılması məzmun standartlarının bütövlükdə mənimsənilməsini və qiymətləndirmənin obyektivliyini təmin edir.

19) Məktəbdaxili qiymətləndirmənin neçə növü var?

a) 2 b) 4 c) 5 d) 3

20) Diaqnostik qiymətləndirmə hansı məqsədlə aparılır?

a) fənn üzrə təlimin hər hansı bir mərhələsində şagirdlərin ilkin bilik və bacarıq səviyyəsini qiymətləndirmək məqsədilə

b) təlim prosesinin hər hansı bir mərhələsi üçün müəyyən olunmuş nəticələr əsasında şagirdlərin bilik və bacarıqlarının formalaşma səviyyəsini qiymətləndirmək məqsədilə

c) təhsilin hər hansı mərhələsində (tədris vahidinin, yarımilin və ilin sonunda) şagirdlərin əldə etdikləri nailiyyətləri qiymətləndirmək məqsədilə

21) Formativ qiymətləndirmə hansı məqsədlə aparılır?

a) fənn üzrə təlimin hər hansı bir mərhələsində şagirdlərin ilkin bilik və bacarıq səviyyəsini qiymətləndirmək məqsədilə .

b) təlim prosesinin hər hansı bir mərhələsi üçün müəyyən olunmuş nəticələr əsasında şagirdlərin bilik və bacarıqlarının formalaşma səviyyəsini qiymətləndirmək məqsədilə

c) təhsilin hər hansı mərhələsində (tədris vahidinin, yarımilin və ilin sonunda) şagirdlərin əldə etdikləri nailiyyətləri qiymətləndirmək məqsədilə

22) Summativ qiymətləndirmə hansı məqsədlə aparılır

a) fənn üzrə təlimin hər hansı bir mərhələsində şagirdlərin ilkin bilik və bacarıq səviyyəsini qiymətləndirmək məqsədilə

b) təlim prosesinin hər hansı bir mərhələsi üçün müəyyən olunmuş nəticələr əsasında şagirdlərin bilik və bacarıqlarının formalaşma səviyyəsini qiymətləndirmək məqsədilə

c) təhsilin hər hansı mərhələsində (tədris vahidinin, yarımilin və ilin sonunda) şagirdlərin əldə etdikləri nailiyyətləri qiymətləndirmək məqsədilə

23) Summativ qiymətləndirmə hansı mərhələdə aparılır

a) təlim prosesisinin əvvəlində. Təlim prosesinin hər hansı aralıq mərhələlərində (bölmənin tədrisindən əvvəl və ya yarımil başlayanda).

b) dərs ilinin əvvəlindən başlayaraq mütəmadi olaraq

c) kiçik summativ qiymətləndirmə bölmə və bəhslərin, yarımilin sonunda

24) Formativ qiymətləndirmə hansı mərhələdə aparılır?

a) təlim prosesisinin əvvəlində. Təlim prosesinin hər hansı aralıq mərhələlərində (bölmənin tədrisindən əvvəl və ya yarımil başlayanda)

b) dərs ilinin əvvəlindən başlayaraq mütəmadi olaraq

c) kiçik summativ qiymətləndirmə bölmə və bəhslərin, yarımilin sonunda

25) Diaqnostik qiymətləndirmə hansı mərhələdə aparılır?

a) təlim prosesisinin əvvəlində. Təlim prosesinin hər hansı aralıq mərhələlərində (bölmənin tədrisindən əvvəl və ya yarımil başlayanda)

b) dərs ilinin əvvəlindən başlayaraq mütəmadi olaraq

c) bölmə və bəhslərin, yarımilin sonunda

26) Diaqnostik qiymətləndirmədə istifadə olunan metod və vasitələr?

a) müşahidə, şagirdlərin şifahi cavabları , şagirdlərin yazı işlərinin təhlili , test tapşırıqlarının nəticələri

b) müsahibə, söhbət, müşahidə, tapşırıqlar, valideynlərlə və digər fənn müəllimlərilə əməkdaşlıq

c) şifahi təqdimat, testlər, nailiyyətlərin nümayişi

27) Formativ qiymətləndirmədə istifadə olunan metod və vasitələr hansılardır?

a) müşahidə, şagirdlərin şifahi cavabları ,şagirdlərin yazı işlərinin təhlili , test tapşırıqlarının nəticələri

b) müsahibə, söhbət, müşahidə, tapşırıqlar, valideynlərlə və digər fənn müəllimlərilə əməkdaşlıq

c) şifahi təqdimat, testlər, nailiyyətlərin nümayişi

28) Summativ qiymətləndirmədə istifadə olunan metod və vasitələr hansılardır?

a) müşahidə, şagirdlərin şifahi cavabları, şagirdlərin yazı işlərinin təhlili, test tapşırıqlarının nəticələri

b) müsahibə, söhbət, müşahidə, tapşırıqlar, valideynlərlə və digər fənn müəllimlərilə əməkdaşlıq

c) şifahi təqdimat, testlər, nailiyyətlərin nümayişi

28) Qiymətləndirmə standartları neçə səviyyədə müəyyən olunur?

a) 3 b) 6 c) 6 d) 4

29) Aşağıdakılardan hansı təlim üsuludur?

a) qiymətləndirmə b) debat c) yazı işləri d) müzakirə

30) İllik planlaşdırmaya hansı daxil deyil?

a) standartlar b) inteqrasiya c) motivasiya d) resurslar

31) Aşağıdakılardan hansı iş formasıdır?

a) müzakirə b) cütlərlə c) söz assosiasiyası d) debat

32)

33)

34) Summativ qiymətləndirmə tapşırıqları hazırlanan zaman sualların çətinlik dərəcəsi necə paylaşdırırlır?

a) asan səviyyəli suallar 20%, orta səviyyəli suallar 40%, çətin səviyyəli suallar 40% təşkil edir.

b) asan səviyyəli suallar 20%, orta səviyyəli suallar 60%, çətin səviyyəli suallar 20% təşkil edir.

c) asan səviyyəli suallar 40%, orta səviyyəli suallar 40%, çətin səviyyəli suallar 20% təşkil edir.
Əvvələ qayıt Aşağa gitmek
İstifadəçi mə`lumatlarına bax
Vidadi



İsmarıc sayı : 19
Xal : 19
Kayıt tarihi : 08/12/12
Yaş : 60
Şəhər/ölkə : Bərdə

Yeni mövzuMövzu: 1-ci sualın cavabı b   C. Dek. 14, 2012 12:03 am

gulnar442 yazıb:
nigar kaya yazıb:
emil 1985 yazıb:


  1. cheers Kurikulum nədir?

a. Aşağıdakılardan hansı fənn kurikulumlarının səciyyəvi cəhətidir?

a) bilikyönümlüdür b) nəticəyönümlüdürcavab b

c) müəllimyönümlüdür d) fənyönümlüdür

4) Bunlardan biri əsas qiymətləndirmə növünə aid deyil ?cavab b

a) diaqnostik b) rüblük c) formativ d) summativ


  1. Aşağıdakılardan hansı biliyin kateqoriyasına aiddir?

a) psixomotor

b) deklarativ

c) idraki

d) ünsiyyət


  1. Kurikuluma nə daxil deyil?

a) təlim strategiyaları

b) məzmun standartları

c) təhsil qanunu

d) qiymətləndirmə mexanizmləri


  1. Məzmun standartı neçə hissədən ibarətdir?

a) 2 b) 1 c) 3 d) 5

9) “Tələbyönümlülük” deyəndə nə nəzərdə tutulur?

a) məktəbin tələbatının nəzərə alınması.

b) fərdin, cəmiyyətin və dövlətin dəyişən ehtiyac və tələbatlarının nəzərə alınması.

c) şagirdin tələbatının nəzərə alınması.

d) məktəbin və ailənin tələbatının nəzərə alınması.

10) Aşağıdakılardan hansı təlimin təşkilinə verilən tələblərə daxil deyil?

a) dəstəkləyici mühitin yaradılması

b) fəaliyyətin stimullaşdırılması

c) təlimdə bərabər imkanların yaradılması

d) bilikyönümlülük

11) Neçə təlim forması var?

a) 8 b) 5 c)4 d) 14

12) Aşağıdakılardan hansı iş forması deyil?cavab c

a) cütlərlə b) fərdi c) müzakirə d) kollektiv

13) Aşağıdakılardan hansı iş üsuludur?cavab d

a) klaster, müzakirə

b) qruplarla, müsahibə

c) bibö, cütlərlə

d) cütlərlə, fərdi

14. Planlaşdırmanın neçə növü var?cavab c

a) 1 b) 3 c)2 d) 6

15. Perspektiv planlaşdırma hansı müddəti əhatə edir?

a) aylıq b) illik c) rüblük d) gündəlik

16. Perspektiv planlaşdırma aparmaq üçünmüəllim hansı bacarıqlara malik olmalıdır?


  1. Məzmun standartlarına əsasən dərslikdəki (dərslik olmayan fənlər üzrə müəllim vəsaitindəki) tədris vahidi və mövzular üzrə dəqiqləşmələr aparmaq.
  2. Tədris vahidlərinin və mövzuların ardıcıllığını müəyyənləşdirmək.

3. İnteqrasiya imkanlarını müəyyən etmək.

4. Mövzuya uyğun motivasiyanı müəyyənləşdirmək.

a) 2, 3, 4 b) 1, 2, 3 c) 1,3, 4 d) 1, 2, 4

17. Aşağıdakı prinsiplərdən hansı tədris vahidlərinin və mövzuların ardıcıllığına daxil deyil?

a) xronoloji

b) sadədən mürəkkəbə

c) şeirlərin ardıcıllığı.

d) məntiqi ardıcılllıq

18) Aşağıdakılardan hansı ənənəvi qiymətləndirmə sisteminə aiddir?

a) cari qiymətləndirilmənin aradan qaldırılması məzmun standartlarının bütövlükdə mənimsənilməsini və qiymətləndirmənin obyektivliyini təmin edir.

b) qiymətləndirmə şagirdə qiymət yazmaq kimi qəbul olunurdu, şagird yalnız qiymət almaq xatirinə oxuyurdu.

c) şagirdin nailiyyəti (qazanılan dəyərər) qiymətləndirilir, inkişafı sistemli şəklidə izlənilir.

d) cari qiymətləndirilmənin aradan qaldırılması məzmun standartlarının bütövlükdə mənimsənilməsini və qiymətləndirmənin obyektivliyini təmin edir.

19) Məktəbdaxili qiymətləndirmənin neçə növü var?

a) 2 b) 4 c) 5 d) 3

20) Diaqnostik qiymətləndirmə hansı məqsədlə aparılır?

a) fənn üzrə təlimin hər hansı bir mərhələsində şagirdlərin ilkin bilik və bacarıq səviyyəsini qiymətləndirmək məqsədilə

b) təlim prosesinin hər hansı bir mərhələsi üçün müəyyən olunmuş nəticələr əsasında şagirdlərin bilik və bacarıqlarının formalaşma səviyyəsini qiymətləndirmək məqsədilə

c) təhsilin hər hansı mərhələsində (tədris vahidinin, yarımilin və ilin sonunda) şagirdlərin əldə etdikləri nailiyyətləri qiymətləndirmək məqsədilə

21) Formativ qiymətləndirmə hansı məqsədlə aparılır?

a) fənn üzrə təlimin hər hansı bir mərhələsində şagirdlərin ilkin bilik və bacarıq səviyyəsini qiymətləndirmək məqsədilə .

b) təlim prosesinin hər hansı bir mərhələsi üçün müəyyən olunmuş nəticələr əsasında şagirdlərin bilik və bacarıqlarının formalaşma səviyyəsini qiymətləndirmək məqsədilə

c) təhsilin hər hansı mərhələsində (tədris vahidinin, yarımilin və ilin sonunda) şagirdlərin əldə etdikləri nailiyyətləri qiymətləndirmək məqsədilə

22) Summativ qiymətləndirmə hansı məqsədlə aparılır

a) fənn üzrə təlimin hər hansı bir mərhələsində şagirdlərin ilkin bilik və bacarıq səviyyəsini qiymətləndirmək məqsədilə

b) təlim prosesinin hər hansı bir mərhələsi üçün müəyyən olunmuş nəticələr əsasında şagirdlərin bilik və bacarıqlarının formalaşma səviyyəsini qiymətləndirmək məqsədilə

c) təhsilin hər hansı mərhələsində (tədris vahidinin, yarımilin və ilin sonunda) şagirdlərin əldə etdikləri nailiyyətləri qiymətləndirmək məqsədilə

23) Summativ qiymətləndirmə hansı mərhələdə aparılır

a) təlim prosesisinin əvvəlində. Təlim prosesinin hər hansı aralıq mərhələlərində (bölmənin tədrisindən əvvəl və ya yarımil başlayanda).

b) dərs ilinin əvvəlindən başlayaraq mütəmadi olaraq

c) kiçik summativ qiymətləndirmə bölmə və bəhslərin, yarımilin sonunda

24) Formativ qiymətləndirmə hansı mərhələdə aparılır?

a) təlim prosesisinin əvvəlində. Təlim prosesinin hər hansı aralıq mərhələlərində (bölmənin tədrisindən əvvəl və ya yarımil başlayanda)

b) dərs ilinin əvvəlindən başlayaraq mütəmadi olaraq

c) kiçik summativ qiymətləndirmə bölmə və bəhslərin, yarımilin sonunda

25) Diaqnostik qiymətləndirmə hansı mərhələdə aparılır?

a) təlim prosesisinin əvvəlində. Təlim prosesinin hər hansı aralıq mərhələlərində (bölmənin tədrisindən əvvəl və ya yarımil başlayanda)

b) dərs ilinin əvvəlindən başlayaraq mütəmadi olaraq

c) bölmə və bəhslərin, yarımilin sonunda

26) Diaqnostik qiymətləndirmədə istifadə olunan metod və vasitələr?

a) müşahidə, şagirdlərin şifahi cavabları , şagirdlərin yazı işlərinin təhlili , test tapşırıqlarının nəticələri

b) müsahibə, söhbət, müşahidə, tapşırıqlar, valideynlərlə və digər fənn müəllimlərilə əməkdaşlıq

c) şifahi təqdimat, testlər, nailiyyətlərin nümayişi

27) Formativ qiymətləndirmədə istifadə olunan metod və vasitələr hansılardır?

a) müşahidə, şagirdlərin şifahi cavabları ,şagirdlərin yazı işlərinin təhlili , test tapşırıqlarının nəticələri

b) müsahibə, söhbət, müşahidə, tapşırıqlar, valideynlərlə və digər fənn müəllimlərilə əməkdaşlıq

c) şifahi təqdimat, testlər, nailiyyətlərin nümayişi

28) Summativ qiymətləndirmədə istifadə olunan metod və vasitələr hansılardır?

a) müşahidə, şagirdlərin şifahi cavabları, şagirdlərin yazı işlərinin təhlili, test tapşırıqlarının nəticələri

b) müsahibə, söhbət, müşahidə, tapşırıqlar, valideynlərlə və digər fənn müəllimlərilə əməkdaşlıq

c) şifahi təqdimat, testlər, nailiyyətlərin nümayişi

28) Qiymətləndirmə standartları neçə səviyyədə müəyyən olunur?

a) 3 b) 6 c) 6 d) 4

29) Aşağıdakılardan hansı təlim üsuludur?

a) qiymətləndirmə b) debat c) yazı işləri d) müzakirə

30) İllik planlaşdırmaya hansı daxil deyil?

a) standartlar b) inteqrasiya c) motivasiya d) resurslar

31) Aşağıdakılardan hansı iş formasıdır?

a) müzakirə b) cütlərlə c) söz assosiasiyası d) debat

32)

33)

34) Summativ qiymətləndirmə tapşırıqları hazırlanan zaman sualların çətinlik dərəcəsi necə paylaşdırırlır?

a) asan səviyyəli suallar 20%, orta səviyyəli suallar 40%, çətin səviyyəli suallar 40% təşkil edir.

b) asan səviyyəli suallar 20%, orta səviyyəli suallar 60%, çətin səviyyəli suallar 20% təşkil edir.

c) asan səviyyəli suallar 40%, orta səviyyəli suallar 40%, çətin səviyyəli suallar 20% təşkil edir.
Əvvələ qayıt Aşağa gitmek
İstifadəçi mə`lumatlarına bax
Vidadi



İsmarıc sayı : 19
Xal : 19
Kayıt tarihi : 08/12/12
Yaş : 60
Şəhər/ölkə : Bərdə

Yeni mövzuMövzu: 1-ci sualın cavabı b   C.a. Dek. 13, 2012 11:48 pm

gulnar442 yazıb:
nigar kaya yazıb:
emil 1985 yazıb:


  1. cheers Kurikulum nədir?

a. Aşağıdakılardan hansı fənn kurikulumlarının səciyyəvi cəhətidir?

a) bilikyönümlüdür b) nəticəyönümlüdürcavab b

c) müəllimyönümlüdür d) fənyönümlüdür

4) Bunlardan biri əsas qiymətləndirmə növünə aid deyil ?cavab b

a) diaqnostik b) rüblük c) formativ d) summativ


  1. Aşağıdakılardan hansı biliyin kateqoriyasına aiddir?

a) psixomotor

b) deklarativ

c) idraki

d) ünsiyyət


  1. Kurikuluma nə daxil deyil?

a) təlim strategiyaları

b) məzmun standartları

c) təhsil qanunu

d) qiymətləndirmə mexanizmləri


  1. Məzmun standartı neçə hissədən ibarətdir?

a) 2 b) 1 c) 3 d) 5

9) “Tələbyönümlülük” deyəndə nə nəzərdə tutulur?

a) məktəbin tələbatının nəzərə alınması.

b) fərdin, cəmiyyətin və dövlətin dəyişən ehtiyac və tələbatlarının nəzərə alınması.

c) şagirdin tələbatının nəzərə alınması.

d) məktəbin və ailənin tələbatının nəzərə alınması.

10) Aşağıdakılardan hansı təlimin təşkilinə verilən tələblərə daxil deyil?

a) dəstəkləyici mühitin yaradılması

b) fəaliyyətin stimullaşdırılması

c) təlimdə bərabər imkanların yaradılması

d) bilikyönümlülük

11) Neçə təlim forması var?

a) 8 b) 5 c)4 d) 14

12) Aşağıdakılardan hansı iş forması deyil?cavab c

a) cütlərlə b) fərdi c) müzakirə d) kollektiv

13) Aşağıdakılardan hansı iş üsuludur?cavab d

a) klaster, müzakirə

b) qruplarla, müsahibə

c) bibö, cütlərlə

d) cütlərlə, fərdi

14. Planlaşdırmanın neçə növü var?cavab c

a) 1 b) 3 c)2 d) 6

15. Perspektiv planlaşdırma hansı müddəti əhatə edir?

a) aylıq b) illik c) rüblük d) gündəlik

16. Perspektiv planlaşdırma aparmaq üçünmüəllim hansı bacarıqlara malik olmalıdır?


  1. Məzmun standartlarına əsasən dərslikdəki (dərslik olmayan fənlər üzrə müəllim vəsaitindəki) tədris vahidi və mövzular üzrə dəqiqləşmələr aparmaq.
  2. Tədris vahidlərinin və mövzuların ardıcıllığını müəyyənləşdirmək.

3. İnteqrasiya imkanlarını müəyyən etmək.

4. Mövzuya uyğun motivasiyanı müəyyənləşdirmək.

a) 2, 3, 4 b) 1, 2, 3 c) 1,3, 4 d) 1, 2, 4

17. Aşağıdakı prinsiplərdən hansı tədris vahidlərinin və mövzuların ardıcıllığına daxil deyil?

a) xronoloji

b) sadədən mürəkkəbə

c) şeirlərin ardıcıllığı.

d) məntiqi ardıcılllıq

18) Aşağıdakılardan hansı ənənəvi qiymətləndirmə sisteminə aiddir?

a) cari qiymətləndirilmənin aradan qaldırılması məzmun standartlarının bütövlükdə mənimsənilməsini və qiymətləndirmənin obyektivliyini təmin edir.

b) qiymətləndirmə şagirdə qiymət yazmaq kimi qəbul olunurdu, şagird yalnız qiymət almaq xatirinə oxuyurdu.

c) şagirdin nailiyyəti (qazanılan dəyərər) qiymətləndirilir, inkişafı sistemli şəklidə izlənilir.

d) cari qiymətləndirilmənin aradan qaldırılması məzmun standartlarının bütövlükdə mənimsənilməsini və qiymətləndirmənin obyektivliyini təmin edir.

19) Məktəbdaxili qiymətləndirmənin neçə növü var?

a) 2 b) 4 c) 5 d) 3

20) Diaqnostik qiymətləndirmə hansı məqsədlə aparılır?

a) fənn üzrə təlimin hər hansı bir mərhələsində şagirdlərin ilkin bilik və bacarıq səviyyəsini qiymətləndirmək məqsədilə

b) təlim prosesinin hər hansı bir mərhələsi üçün müəyyən olunmuş nəticələr əsasında şagirdlərin bilik və bacarıqlarının formalaşma səviyyəsini qiymətləndirmək məqsədilə

c) təhsilin hər hansı mərhələsində (tədris vahidinin, yarımilin və ilin sonunda) şagirdlərin əldə etdikləri nailiyyətləri qiymətləndirmək məqsədilə

21) Formativ qiymətləndirmə hansı məqsədlə aparılır?

a) fənn üzrə təlimin hər hansı bir mərhələsində şagirdlərin ilkin bilik və bacarıq səviyyəsini qiymətləndirmək məqsədilə .

b) təlim prosesinin hər hansı bir mərhələsi üçün müəyyən olunmuş nəticələr əsasında şagirdlərin bilik və bacarıqlarının formalaşma səviyyəsini qiymətləndirmək məqsədilə

c) təhsilin hər hansı mərhələsində (tədris vahidinin, yarımilin və ilin sonunda) şagirdlərin əldə etdikləri nailiyyətləri qiymətləndirmək məqsədilə

22) Summativ qiymətləndirmə hansı məqsədlə aparılır

a) fənn üzrə təlimin hər hansı bir mərhələsində şagirdlərin ilkin bilik və bacarıq səviyyəsini qiymətləndirmək məqsədilə

b) təlim prosesinin hər hansı bir mərhələsi üçün müəyyən olunmuş nəticələr əsasında şagirdlərin bilik və bacarıqlarının formalaşma səviyyəsini qiymətləndirmək məqsədilə

c) təhsilin hər hansı mərhələsində (tədris vahidinin, yarımilin və ilin sonunda) şagirdlərin əldə etdikləri nailiyyətləri qiymətləndirmək məqsədilə

23) Summativ qiymətləndirmə hansı mərhələdə aparılır

a) təlim prosesisinin əvvəlində. Təlim prosesinin hər hansı aralıq mərhələlərində (bölmənin tədrisindən əvvəl və ya yarımil başlayanda).

b) dərs ilinin əvvəlindən başlayaraq mütəmadi olaraq

c) kiçik summativ qiymətləndirmə bölmə və bəhslərin, yarımilin sonunda

24) Formativ qiymətləndirmə hansı mərhələdə aparılır?

a) təlim prosesisinin əvvəlində. Təlim prosesinin hər hansı aralıq mərhələlərində (bölmənin tədrisindən əvvəl və ya yarımil başlayanda)

b) dərs ilinin əvvəlindən başlayaraq mütəmadi olaraq

c) kiçik summativ qiymətləndirmə bölmə və bəhslərin, yarımilin sonunda

25) Diaqnostik qiymətləndirmə hansı mərhələdə aparılır?

a) təlim prosesisinin əvvəlində. Təlim prosesinin hər hansı aralıq mərhələlərində (bölmənin tədrisindən əvvəl və ya yarımil başlayanda)

b) dərs ilinin əvvəlindən başlayaraq mütəmadi olaraq

c) bölmə və bəhslərin, yarımilin sonunda

26) Diaqnostik qiymətləndirmədə istifadə olunan metod və vasitələr?

a) müşahidə, şagirdlərin şifahi cavabları , şagirdlərin yazı işlərinin təhlili , test tapşırıqlarının nəticələri

b) müsahibə, söhbət, müşahidə, tapşırıqlar, valideynlərlə və digər fənn müəllimlərilə əməkdaşlıq

c) şifahi təqdimat, testlər, nailiyyətlərin nümayişi

27) Formativ qiymətləndirmədə istifadə olunan metod və vasitələr hansılardır?

a) müşahidə, şagirdlərin şifahi cavabları ,şagirdlərin yazı işlərinin təhlili , test tapşırıqlarının nəticələri

b) müsahibə, söhbət, müşahidə, tapşırıqlar, valideynlərlə və digər fənn müəllimlərilə əməkdaşlıq

c) şifahi təqdimat, testlər, nailiyyətlərin nümayişi

28) Summativ qiymətləndirmədə istifadə olunan metod və vasitələr hansılardır?

a) müşahidə, şagirdlərin şifahi cavabları, şagirdlərin yazı işlərinin təhlili, test tapşırıqlarının nəticələri

b) müsahibə, söhbət, müşahidə, tapşırıqlar, valideynlərlə və digər fənn müəllimlərilə əməkdaşlıq

c) şifahi təqdimat, testlər, nailiyyətlərin nümayişi

28) Qiymətləndirmə standartları neçə səviyyədə müəyyən olunur?

a) 3 b) 6 c) 6 d) 4

29) Aşağıdakılardan hansı təlim üsuludur?

a) qiymətləndirmə b) debat c) yazı işləri d) müzakirə

30) İllik planlaşdırmaya hansı daxil deyil?

a) standartlar b) inteqrasiya c) motivasiya d) resurslar

31) Aşağıdakılardan hansı iş formasıdır?

a) müzakirə b) cütlərlə c) söz assosiasiyası d) debat

32)

33)

34) Summativ qiymətləndirmə tapşırıqları hazırlanan zaman sualların çətinlik dərəcəsi necə paylaşdırırlır?

a) asan səviyyəli suallar 20%, orta səviyyəli suallar 40%, çətin səviyyəli suallar 40% təşkil edir.

b) asan səviyyəli suallar 20%, orta səviyyəli suallar 60%, çətin səviyyəli suallar 20% təşkil edir.

c) asan səviyyəli suallar 40%, orta səviyyəli suallar 40%, çətin səviyyəli suallar 20% təşkil edir.
Əvvələ qayıt Aşağa gitmek
İstifadəçi mə`lumatlarına bax
lala367



İsmarıc sayı : 2
Xal : 2
Kayıt tarihi : 01/09/12

Yeni mövzuMövzu: Geri: Müəllimlər üçün testlər   Ş. Sen. 01, 2012 5:05 pm

(B) Rüblük
Əvvələ qayıt Aşağa gitmek
İstifadəçi mə`lumatlarına bax
lala367



İsmarıc sayı : 2
Xal : 2
Kayıt tarihi : 01/09/12

Yeni mövzuMövzu: (B) Nəticəyönümlülük   Ş. Sen. 01, 2012 5:03 pm

(B) Nəticəyönümlülük
Əvvələ qayıt Aşağa gitmek
İstifadəçi mə`lumatlarına bax
gulnar442



İsmarıc sayı : 1
Xal : 1
Kayıt tarihi : 02/08/12
Yaş : 26
Şəhər/ölkə : baki

Yeni mövzuMövzu: bu testlerin cavabi yoxdu??????????   C.a. Avq. 02, 2012 7:29 pm

nigar kaya yazıb:
emil 1985 yazıb:


  1. cheers Kurikulum nədir?

a. Aşağıdakılardan hansı fənn kurikulumlarının səciyyəvi cəhətidir?

a) bilikyönümlüdür b) nəticəyönümlüdür

c) müəllimyönümlüdür d) fənyönümlüdür

4) Bunlardan biri əsas qiymətləndirmə növünə aid deyil ?

a) diaqnostik b) rüblük c) formativ d) summativ


  1. Aşağıdakılardan hansı biliyin kateqoriyasına aiddir?

a) psixomotor

b) deklarativ

c) idraki

d) ünsiyyət


  1. Kurikuluma nə daxil deyil?

a) təlim strategiyaları

b) məzmun standartları

c) təhsil qanunu

d) qiymətləndirmə mexanizmləri


  1. Məzmun standartı neçə hissədən ibarətdir?

a) 2 b) 1 c) 3 d) 5

9) “Tələbyönümlülük” deyəndə nə nəzərdə tutulur?

a) məktəbin tələbatının nəzərə alınması.

b) fərdin, cəmiyyətin və dövlətin dəyişən ehtiyac və tələbatlarının nəzərə alınması.

c) şagirdin tələbatının nəzərə alınması.

d) məktəbin və ailənin tələbatının nəzərə alınması.

10) Aşağıdakılardan hansı təlimin təşkilinə verilən tələblərə daxil deyil?

a) dəstəkləyici mühitin yaradılması

b) fəaliyyətin stimullaşdırılması

c) təlimdə bərabər imkanların yaradılması

d) bilikyönümlülük

11) Neçə təlim forması var?

a) 8 b) 5 c)4 d) 14

12) Aşağıdakılardan hansı iş forması deyil?

a) cütlərlə b) fərdi c) müzakirə d) kollektiv

13) Aşağıdakılardan hansı iş üsuludur?

a) klaster, müzakirə

b) qruplarla, müsahibə

c) bibö, cütlərlə

d) cütlərlə, fərdi

14. Planlaşdırmanın neçə növü var?

a) 1 b) 3 c)2 d) 6

15. Perspektiv planlaşdırma hansı müddəti əhatə edir?

a) aylıq b) illik c) rüblük d) gündəlik

16. Perspektiv planlaşdırma aparmaq üçünmüəllim hansı bacarıqlara malik olmalıdır?


  1. Məzmun standartlarına əsasən dərslikdəki (dərslik olmayan fənlər üzrə müəllim vəsaitindəki) tədris vahidi və mövzular üzrə dəqiqləşmələr aparmaq.
  2. Tədris vahidlərinin və mövzuların ardıcıllığını müəyyənləşdirmək.

3. İnteqrasiya imkanlarını müəyyən etmək.

4. Mövzuya uyğun motivasiyanı müəyyənləşdirmək.

a) 2, 3, 4 b) 1, 2, 3 c) 1,3, 4 d) 1, 2, 4

17. Aşağıdakı prinsiplərdən hansı tədris vahidlərinin və mövzuların ardıcıllığına daxil deyil?

a) xronoloji

b) sadədən mürəkkəbə

c) şeirlərin ardıcıllığı.

d) məntiqi ardıcılllıq

18) Aşağıdakılardan hansı ənənəvi qiymətləndirmə sisteminə aiddir?

a) cari qiymətləndirilmənin aradan qaldırılması məzmun standartlarının bütövlükdə mənimsənilməsini və qiymətləndirmənin obyektivliyini təmin edir.

b) qiymətləndirmə şagirdə qiymət yazmaq kimi qəbul olunurdu, şagird yalnız qiymət almaq xatirinə oxuyurdu.

c) şagirdin nailiyyəti (qazanılan dəyərər) qiymətləndirilir, inkişafı sistemli şəklidə izlənilir.

d) cari qiymətləndirilmənin aradan qaldırılması məzmun standartlarının bütövlükdə mənimsənilməsini və qiymətləndirmənin obyektivliyini təmin edir.

19) Məktəbdaxili qiymətləndirmənin neçə növü var?

a) 2 b) 4 c) 5 d) 3

20) Diaqnostik qiymətləndirmə hansı məqsədlə aparılır?

a) fənn üzrə təlimin hər hansı bir mərhələsində şagirdlərin ilkin bilik və bacarıq səviyyəsini qiymətləndirmək məqsədilə

b) təlim prosesinin hər hansı bir mərhələsi üçün müəyyən olunmuş nəticələr əsasında şagirdlərin bilik və bacarıqlarının formalaşma səviyyəsini qiymətləndirmək məqsədilə

c) təhsilin hər hansı mərhələsində (tədris vahidinin, yarımilin və ilin sonunda) şagirdlərin əldə etdikləri nailiyyətləri qiymətləndirmək məqsədilə

21) Formativ qiymətləndirmə hansı məqsədlə aparılır?

a) fənn üzrə təlimin hər hansı bir mərhələsində şagirdlərin ilkin bilik və bacarıq səviyyəsini qiymətləndirmək məqsədilə .

b) təlim prosesinin hər hansı bir mərhələsi üçün müəyyən olunmuş nəticələr əsasında şagirdlərin bilik və bacarıqlarının formalaşma səviyyəsini qiymətləndirmək məqsədilə

c) təhsilin hər hansı mərhələsində (tədris vahidinin, yarımilin və ilin sonunda) şagirdlərin əldə etdikləri nailiyyətləri qiymətləndirmək məqsədilə

22) Summativ qiymətləndirmə hansı məqsədlə aparılır

a) fənn üzrə təlimin hər hansı bir mərhələsində şagirdlərin ilkin bilik və bacarıq səviyyəsini qiymətləndirmək məqsədilə

b) təlim prosesinin hər hansı bir mərhələsi üçün müəyyən olunmuş nəticələr əsasında şagirdlərin bilik və bacarıqlarının formalaşma səviyyəsini qiymətləndirmək məqsədilə

c) təhsilin hər hansı mərhələsində (tədris vahidinin, yarımilin və ilin sonunda) şagirdlərin əldə etdikləri nailiyyətləri qiymətləndirmək məqsədilə

23) Summativ qiymətləndirmə hansı mərhələdə aparılır

a) təlim prosesisinin əvvəlində. Təlim prosesinin hər hansı aralıq mərhələlərində (bölmənin tədrisindən əvvəl və ya yarımil başlayanda).

b) dərs ilinin əvvəlindən başlayaraq mütəmadi olaraq

c) kiçik summativ qiymətləndirmə bölmə və bəhslərin, yarımilin sonunda

24) Formativ qiymətləndirmə hansı mərhələdə aparılır?

a) təlim prosesisinin əvvəlində. Təlim prosesinin hər hansı aralıq mərhələlərində (bölmənin tədrisindən əvvəl və ya yarımil başlayanda)

b) dərs ilinin əvvəlindən başlayaraq mütəmadi olaraq

c) kiçik summativ qiymətləndirmə bölmə və bəhslərin, yarımilin sonunda

25) Diaqnostik qiymətləndirmə hansı mərhələdə aparılır?

a) təlim prosesisinin əvvəlində. Təlim prosesinin hər hansı aralıq mərhələlərində (bölmənin tədrisindən əvvəl və ya yarımil başlayanda)

b) dərs ilinin əvvəlindən başlayaraq mütəmadi olaraq

c) bölmə və bəhslərin, yarımilin sonunda

26) Diaqnostik qiymətləndirmədə istifadə olunan metod və vasitələr?

a) müşahidə, şagirdlərin şifahi cavabları , şagirdlərin yazı işlərinin təhlili , test tapşırıqlarının nəticələri

b) müsahibə, söhbət, müşahidə, tapşırıqlar, valideynlərlə və digər fənn müəllimlərilə əməkdaşlıq

c) şifahi təqdimat, testlər, nailiyyətlərin nümayişi

27) Formativ qiymətləndirmədə istifadə olunan metod və vasitələr hansılardır?

a) müşahidə, şagirdlərin şifahi cavabları ,şagirdlərin yazı işlərinin təhlili , test tapşırıqlarının nəticələri

b) müsahibə, söhbət, müşahidə, tapşırıqlar, valideynlərlə və digər fənn müəllimlərilə əməkdaşlıq

c) şifahi təqdimat, testlər, nailiyyətlərin nümayişi

28) Summativ qiymətləndirmədə istifadə olunan metod və vasitələr hansılardır?

a) müşahidə, şagirdlərin şifahi cavabları, şagirdlərin yazı işlərinin təhlili, test tapşırıqlarının nəticələri

b) müsahibə, söhbət, müşahidə, tapşırıqlar, valideynlərlə və digər fənn müəllimlərilə əməkdaşlıq

c) şifahi təqdimat, testlər, nailiyyətlərin nümayişi

28) Qiymətləndirmə standartları neçə səviyyədə müəyyən olunur?

a) 3 b) 6 c) 6 d) 4

29) Aşağıdakılardan hansı təlim üsuludur?

a) qiymətləndirmə b) debat c) yazı işləri d) müzakirə

30) İllik planlaşdırmaya hansı daxil deyil?

a) standartlar b) inteqrasiya c) motivasiya d) resurslar

31) Aşağıdakılardan hansı iş formasıdır?

a) müzakirə b) cütlərlə c) söz assosiasiyası d) debat

32)

33)

34) Summativ qiymətləndirmə tapşırıqları hazırlanan zaman sualların çətinlik dərəcəsi necə paylaşdırırlır?

a) asan səviyyəli suallar 20%, orta səviyyəli suallar 40%, çətin səviyyəli suallar 40% təşkil edir.

b) asan səviyyəli suallar 20%, orta səviyyəli suallar 60%, çətin səviyyəli suallar 20% təşkil edir.

c) asan səviyyəli suallar 40%, orta səviyyəli suallar 40%, çətin səviyyəli suallar 20% təşkil edir.
Əvvələ qayıt Aşağa gitmek
İstifadəçi mə`lumatlarına bax
nigar kaya



İsmarıc sayı : 4
Xal : 6
Kayıt tarihi : 31/07/12
Şəhər/ölkə : Baki

Yeni mövzuMövzu: Geri: Müəllimlər üçün testlər   C.a. Avq. 02, 2012 12:58 am

Twins yazıb:
bu testlerin cvblri yoxdu????????

Salam.Sizin testler nezerde tutulmurdu, başqa iştirakçının teqdim etdiyi testleri nezerde tuturdum sehven size gedib yeqin mesaj.Bir sualima cavab verin zehmet deyilse KURRİKULUM lüğətde -(təlim kursu, tədris planı) kimi verilir. Siz -yol istiqamət deyirsiz.Testde hansi daha doğru variantdir?ÖNCEDƏN təşəkkürlər.
Əvvələ qayıt Aşağa gitmek
İstifadəçi mə`lumatlarına bax
Twins



İsmarıc sayı : 1
Xal : 1
Kayıt tarihi : 01/08/12

Yeni mövzuMövzu: Geri: Müəllimlər üçün testlər   Çər. Avq. 01, 2012 11:34 pm

bu testlerin cvblri yoxdu????????
Əvvələ qayıt Aşağa gitmek
İstifadəçi mə`lumatlarına bax
nigar kaya



İsmarıc sayı : 4
Xal : 6
Kayıt tarihi : 31/07/12
Şəhər/ölkə : Baki

Yeni mövzuMövzu: TESTLƏR ÜÇÜN SAĞ OLUN AMMA ÇOX XAHİŞ EDİRƏM CAVABLARI DA QEYD EDESİNİZ.   Çər. Avq. 01, 2012 12:55 am

emil 1985 yazıb:


  1. cheers Kurikulum nədir?

a. Aşağıdakılardan hansı fənn kurikulumlarının səciyyəvi cəhətidir?

a) bilikyönümlüdür b) nəticəyönümlüdür

c) müəllimyönümlüdür d) fənyönümlüdür

4) Bunlardan biri əsas qiymətləndirmə növünə aid deyil ?

a) diaqnostik b) rüblük c) formativ d) summativ


  1. Aşağıdakılardan hansı biliyin kateqoriyasına aiddir?

a) psixomotor

b) deklarativ

c) idraki

d) ünsiyyət


  1. Kurikuluma nə daxil deyil?

a) təlim strategiyaları

b) məzmun standartları

c) təhsil qanunu

d) qiymətləndirmə mexanizmləri


  1. Məzmun standartı neçə hissədən ibarətdir?

a) 2 b) 1 c) 3 d) 5

9) “Tələbyönümlülük” deyəndə nə nəzərdə tutulur?

a) məktəbin tələbatının nəzərə alınması.

b) fərdin, cəmiyyətin və dövlətin dəyişən ehtiyac və tələbatlarının nəzərə alınması.

c) şagirdin tələbatının nəzərə alınması.

d) məktəbin və ailənin tələbatının nəzərə alınması.

10) Aşağıdakılardan hansı təlimin təşkilinə verilən tələblərə daxil deyil?

a) dəstəkləyici mühitin yaradılması

b) fəaliyyətin stimullaşdırılması

c) təlimdə bərabər imkanların yaradılması

d) bilikyönümlülük

11) Neçə təlim forması var?

a) 8 b) 5 c)4 d) 14

12) Aşağıdakılardan hansı iş forması deyil?

a) cütlərlə b) fərdi c) müzakirə d) kollektiv

13) Aşağıdakılardan hansı iş üsuludur?

a) klaster, müzakirə

b) qruplarla, müsahibə

c) bibö, cütlərlə

d) cütlərlə, fərdi

14. Planlaşdırmanın neçə növü var?

a) 1 b) 3 c)2 d) 6

15. Perspektiv planlaşdırma hansı müddəti əhatə edir?

a) aylıq b) illik c) rüblük d) gündəlik

16. Perspektiv planlaşdırma aparmaq üçünmüəllim hansı bacarıqlara malik olmalıdır?


  1. Məzmun standartlarına əsasən dərslikdəki (dərslik olmayan fənlər üzrə müəllim vəsaitindəki) tədris vahidi və mövzular üzrə dəqiqləşmələr aparmaq.
  2. Tədris vahidlərinin və mövzuların ardıcıllığını müəyyənləşdirmək.

3. İnteqrasiya imkanlarını müəyyən etmək.

4. Mövzuya uyğun motivasiyanı müəyyənləşdirmək.

a) 2, 3, 4 b) 1, 2, 3 c) 1,3, 4 d) 1, 2, 4

17. Aşağıdakı prinsiplərdən hansı tədris vahidlərinin və mövzuların ardıcıllığına daxil deyil?

a) xronoloji

b) sadədən mürəkkəbə

c) şeirlərin ardıcıllığı.

d) məntiqi ardıcılllıq

18) Aşağıdakılardan hansı ənənəvi qiymətləndirmə sisteminə aiddir?

a) cari qiymətləndirilmənin aradan qaldırılması məzmun standartlarının bütövlükdə mənimsənilməsini və qiymətləndirmənin obyektivliyini təmin edir.

b) qiymətləndirmə şagirdə qiymət yazmaq kimi qəbul olunurdu, şagird yalnız qiymət almaq xatirinə oxuyurdu.

c) şagirdin nailiyyəti (qazanılan dəyərər) qiymətləndirilir, inkişafı sistemli şəklidə izlənilir.

d) cari qiymətləndirilmənin aradan qaldırılması məzmun standartlarının bütövlükdə mənimsənilməsini və qiymətləndirmənin obyektivliyini təmin edir.

19) Məktəbdaxili qiymətləndirmənin neçə növü var?

a) 2 b) 4 c) 5 d) 3

20) Diaqnostik qiymətləndirmə hansı məqsədlə aparılır?

a) fənn üzrə təlimin hər hansı bir mərhələsində şagirdlərin ilkin bilik və bacarıq səviyyəsini qiymətləndirmək məqsədilə

b) təlim prosesinin hər hansı bir mərhələsi üçün müəyyən olunmuş nəticələr əsasında şagirdlərin bilik və bacarıqlarının formalaşma səviyyəsini qiymətləndirmək məqsədilə

c) təhsilin hər hansı mərhələsində (tədris vahidinin, yarımilin və ilin sonunda) şagirdlərin əldə etdikləri nailiyyətləri qiymətləndirmək məqsədilə

21) Formativ qiymətləndirmə hansı məqsədlə aparılır?

a) fənn üzrə təlimin hər hansı bir mərhələsində şagirdlərin ilkin bilik və bacarıq səviyyəsini qiymətləndirmək məqsədilə .

b) təlim prosesinin hər hansı bir mərhələsi üçün müəyyən olunmuş nəticələr əsasında şagirdlərin bilik və bacarıqlarının formalaşma səviyyəsini qiymətləndirmək məqsədilə

c) təhsilin hər hansı mərhələsində (tədris vahidinin, yarımilin və ilin sonunda) şagirdlərin əldə etdikləri nailiyyətləri qiymətləndirmək məqsədilə

22) Summativ qiymətləndirmə hansı məqsədlə aparılır

a) fənn üzrə təlimin hər hansı bir mərhələsində şagirdlərin ilkin bilik və bacarıq səviyyəsini qiymətləndirmək məqsədilə

b) təlim prosesinin hər hansı bir mərhələsi üçün müəyyən olunmuş nəticələr əsasında şagirdlərin bilik və bacarıqlarının formalaşma səviyyəsini qiymətləndirmək məqsədilə

c) təhsilin hər hansı mərhələsində (tədris vahidinin, yarımilin və ilin sonunda) şagirdlərin əldə etdikləri nailiyyətləri qiymətləndirmək məqsədilə

23) Summativ qiymətləndirmə hansı mərhələdə aparılır

a) təlim prosesisinin əvvəlində. Təlim prosesinin hər hansı aralıq mərhələlərində (bölmənin tədrisindən əvvəl və ya yarımil başlayanda).

b) dərs ilinin əvvəlindən başlayaraq mütəmadi olaraq

c) kiçik summativ qiymətləndirmə bölmə və bəhslərin, yarımilin sonunda

24) Formativ qiymətləndirmə hansı mərhələdə aparılır?

a) təlim prosesisinin əvvəlində. Təlim prosesinin hər hansı aralıq mərhələlərində (bölmənin tədrisindən əvvəl və ya yarımil başlayanda)

b) dərs ilinin əvvəlindən başlayaraq mütəmadi olaraq

c) kiçik summativ qiymətləndirmə bölmə və bəhslərin, yarımilin sonunda

25) Diaqnostik qiymətləndirmə hansı mərhələdə aparılır?

a) təlim prosesisinin əvvəlində. Təlim prosesinin hər hansı aralıq mərhələlərində (bölmənin tədrisindən əvvəl və ya yarımil başlayanda)

b) dərs ilinin əvvəlindən başlayaraq mütəmadi olaraq

c) bölmə və bəhslərin, yarımilin sonunda

26) Diaqnostik qiymətləndirmədə istifadə olunan metod və vasitələr?

a) müşahidə, şagirdlərin şifahi cavabları , şagirdlərin yazı işlərinin təhlili , test tapşırıqlarının nəticələri

b) müsahibə, söhbət, müşahidə, tapşırıqlar, valideynlərlə və digər fənn müəllimlərilə əməkdaşlıq

c) şifahi təqdimat, testlər, nailiyyətlərin nümayişi

27) Formativ qiymətləndirmədə istifadə olunan metod və vasitələr hansılardır?

a) müşahidə, şagirdlərin şifahi cavabları ,şagirdlərin yazı işlərinin təhlili , test tapşırıqlarının nəticələri

b) müsahibə, söhbət, müşahidə, tapşırıqlar, valideynlərlə və digər fənn müəllimlərilə əməkdaşlıq

c) şifahi təqdimat, testlər, nailiyyətlərin nümayişi

28) Summativ qiymətləndirmədə istifadə olunan metod və vasitələr hansılardır?

a) müşahidə, şagirdlərin şifahi cavabları, şagirdlərin yazı işlərinin təhlili, test tapşırıqlarının nəticələri

b) müsahibə, söhbət, müşahidə, tapşırıqlar, valideynlərlə və digər fənn müəllimlərilə əməkdaşlıq

c) şifahi təqdimat, testlər, nailiyyətlərin nümayişi

28) Qiymətləndirmə standartları neçə səviyyədə müəyyən olunur?

a) 3 b) 6 c) 6 d) 4

29) Aşağıdakılardan hansı təlim üsuludur?

a) qiymətləndirmə b) debat c) yazı işləri d) müzakirə

30) İllik planlaşdırmaya hansı daxil deyil?

a) standartlar b) inteqrasiya c) motivasiya d) resurslar

31) Aşağıdakılardan hansı iş formasıdır?

a) müzakirə b) cütlərlə c) söz assosiasiyası d) debat

32)

33)

34) Summativ qiymətləndirmə tapşırıqları hazırlanan zaman sualların çətinlik dərəcəsi necə paylaşdırırlır?

a) asan səviyyəli suallar 20%, orta səviyyəli suallar 40%, çətin səviyyəli suallar 40% təşkil edir.

b) asan səviyyəli suallar 20%, orta səviyyəli suallar 60%, çətin səviyyəli suallar 20% təşkil edir.

c) asan səviyyəli suallar 40%, orta səviyyəli suallar 40%, çətin səviyyəli suallar 20% təşkil edir.
Əvvələ qayıt Aşağa gitmek
İstifadəçi mə`lumatlarına bax
Nur Ay



İsmarıc sayı : 5
Xal : 5
Kayıt tarihi : 18/07/12

Yeni mövzuMövzu: Geri: Müəllimlər üçün testlər   B.e. İyul 23, 2012 10:45 pm

Cox sag olun...Minnetdaram melumatcun...
Əvvələ qayıt Aşağa gitmek
İstifadəçi mə`lumatlarına bax
Admin
Admin


İsmarıc sayı : 185
Xal : 305
Kayıt tarihi : 03/08/10
Yaş : 34
Şəhər/ölkə : Azerbaycan,Yevlax

Yeni mövzuMövzu: Re   B.e. İyul 23, 2012 10:03 pm

Məlumat üçün qeyd etmək istərdim ki, bu suallar Kurikulum Jurnalları və bəzi müasir təhsil standartlarına aid kitablar vasitəsi ilə hazırlanmışdır. Adını qeyd etdiyim vəsaitlər isə bütün məktəblərdə var.
Əvvələ qayıt Aşağa gitmek
İstifadəçi mə`lumatlarına bax http://inf-math.narod.ru
Nur Ay



İsmarıc sayı : 5
Xal : 5
Kayıt tarihi : 18/07/12

Yeni mövzuMövzu: Geri: Müəllimlər üçün testlər   B.e. İyul 23, 2012 6:38 pm

Bu suallari hardan tertib edirsiz? Hardan oxuya bilerik suallara cavab vermek ucun...Kurrikulum haqda melumat tapmisam,amma yeterli deyil gorunur,cunki suallarin hamisina cavab vere bilmirem...
Əvvələ qayıt Aşağa gitmek
İstifadəçi mə`lumatlarına bax
Elnurə



İsmarıc sayı : 1
Xal : 1
Kayıt tarihi : 23/07/12

Yeni mövzuMövzu: zehmet olmasa doqru cvb-ları yazın   B.e. İyul 23, 2012 5:31 pm

emil 1985 yazıb:

  1. cheers Kurikulum nədir?

a) planlaşdırma b) konseptual sənəd c) standart d) qiymətləndirmə


  1. Aşağıdakı anlayışlardan hansı fənn kurikulumuna aid deyil?

a) məzmun standartı b) məzmun xətti

c) ümumi təlim nəticələri d) həftəlik dərs saatlarının miqdarı

3. Aşağıdakılardan hansı fənn kurikulumlarının səciyyəvi cəhətidir?

a) bilikyönümlüdür b) nəticəyönümlüdür

c) müəllimyönümlüdür d) fənyönümlüdür

4) Bunlardan biri əsas qiymətləndirmə növünə aid deyil ?

a) diaqnostik b) rüblük c) formativ d) summativ


  1. Aşağıdakılardan hansı biliyin kateqoriyasına aiddir?

a) psixomotor

b) deklarativ

c) idraki

d) ünsiyyət


  1. Kurikuluma nə daxil deyil?

a) təlim strategiyaları

b) məzmun standartları

c) təhsil qanunu

d) qiymətləndirmə mexanizmləri


  1. Məzmun standartı neçə hissədən ibarətdir?

a) 2 b) 1 c) 3 d) 5

9) “Tələbyönümlülük” deyəndə nə nəzərdə tutulur?

a) məktəbin tələbatının nəzərə alınması.

b) fərdin, cəmiyyətin və dövlətin dəyişən ehtiyac və tələbatlarının nəzərə alınması.

c) şagirdin tələbatının nəzərə alınması.

d) məktəbin və ailənin tələbatının nəzərə alınması.

10) Aşağıdakılardan hansı təlimin təşkilinə verilən tələblərə daxil deyil?

a) dəstəkləyici mühitin yaradılması

b) fəaliyyətin stimullaşdırılması

c) təlimdə bərabər imkanların yaradılması

d) bilikyönümlülük

11) Neçə təlim forması var?

a) 8 b) 5 c)4 d) 14

12) Aşağıdakılardan hansı iş forması deyil?

a) cütlərlə b) fərdi c) müzakirə d) kollektiv

13) Aşağıdakılardan hansı iş üsuludur?

a) klaster, müzakirə

b) qruplarla, müsahibə

c) bibö, cütlərlə

d) cütlərlə, fərdi

14. Planlaşdırmanın neçə növü var?

a) 1 b) 3 c)2 d) 6

15. Perspektiv planlaşdırma hansı müddəti əhatə edir?

a) aylıq b) illik c) rüblük d) gündəlik

16. Perspektiv planlaşdırma aparmaq üçünmüəllim hansı bacarıqlara malik olmalıdır?


  1. Məzmun standartlarına əsasən dərslikdəki (dərslik olmayan fənlər üzrə müəllim vəsaitindəki) tədris vahidi və mövzular üzrə dəqiqləşmələr aparmaq.
  2. Tədris vahidlərinin və mövzuların ardıcıllığını müəyyənləşdirmək.

3. İnteqrasiya imkanlarını müəyyən etmək.

4. Mövzuya uyğun motivasiyanı müəyyənləşdirmək.

a) 2, 3, 4 b) 1, 2, 3 c) 1,3, 4 d) 1, 2, 4

17. Aşağıdakı prinsiplərdən hansı tədris vahidlərinin və mövzuların ardıcıllığına daxil deyil?

a) xronoloji

b) sadədən mürəkkəbə

c) şeirlərin ardıcıllığı.

d) məntiqi ardıcılllıq

18) Aşağıdakılardan hansı ənənəvi qiymətləndirmə sisteminə aiddir?

a) cari qiymətləndirilmənin aradan qaldırılması məzmun standartlarının bütövlükdə mənimsənilməsini və qiymətləndirmənin obyektivliyini təmin edir.

b) qiymətləndirmə şagirdə qiymət yazmaq kimi qəbul olunurdu, şagird yalnız qiymət almaq xatirinə oxuyurdu.

c) şagirdin nailiyyəti (qazanılan dəyərər) qiymətləndirilir, inkişafı sistemli şəklidə izlənilir.

d) cari qiymətləndirilmənin aradan qaldırılması məzmun standartlarının bütövlükdə mənimsənilməsini və qiymətləndirmənin obyektivliyini təmin edir.

19) Məktəbdaxili qiymətləndirmənin neçə növü var?

a) 2 b) 4 c) 5 d) 3

20) Diaqnostik qiymətləndirmə hansı məqsədlə aparılır?

a) fənn üzrə təlimin hər hansı bir mərhələsində şagirdlərin ilkin bilik və bacarıq səviyyəsini qiymətləndirmək məqsədilə

b) təlim prosesinin hər hansı bir mərhələsi üçün müəyyən olunmuş nəticələr əsasında şagirdlərin bilik və bacarıqlarının formalaşma səviyyəsini qiymətləndirmək məqsədilə

c) təhsilin hər hansı mərhələsində (tədris vahidinin, yarımilin və ilin sonunda) şagirdlərin əldə etdikləri nailiyyətləri qiymətləndirmək məqsədilə

21) Formativ qiymətləndirmə hansı məqsədlə aparılır?

a) fənn üzrə təlimin hər hansı bir mərhələsində şagirdlərin ilkin bilik və bacarıq səviyyəsini qiymətləndirmək məqsədilə .

b) təlim prosesinin hər hansı bir mərhələsi üçün müəyyən olunmuş nəticələr əsasında şagirdlərin bilik və bacarıqlarının formalaşma səviyyəsini qiymətləndirmək məqsədilə

c) təhsilin hər hansı mərhələsində (tədris vahidinin, yarımilin və ilin sonunda) şagirdlərin əldə etdikləri nailiyyətləri qiymətləndirmək məqsədilə

22) Summativ qiymətləndirmə hansı məqsədlə aparılır

a) fənn üzrə təlimin hər hansı bir mərhələsində şagirdlərin ilkin bilik və bacarıq səviyyəsini qiymətləndirmək məqsədilə

b) təlim prosesinin hər hansı bir mərhələsi üçün müəyyən olunmuş nəticələr əsasında şagirdlərin bilik və bacarıqlarının formalaşma səviyyəsini qiymətləndirmək məqsədilə

c) təhsilin hər hansı mərhələsində (tədris vahidinin, yarımilin və ilin sonunda) şagirdlərin əldə etdikləri nailiyyətləri qiymətləndirmək məqsədilə

23) Summativ qiymətləndirmə hansı mərhələdə aparılır

a) təlim prosesisinin əvvəlində. Təlim prosesinin hər hansı aralıq mərhələlərində (bölmənin tədrisindən əvvəl və ya yarımil başlayanda).

b) dərs ilinin əvvəlindən başlayaraq mütəmadi olaraq

c) kiçik summativ qiymətləndirmə bölmə və bəhslərin, yarımilin sonunda

24) Formativ qiymətləndirmə hansı mərhələdə aparılır?

a) təlim prosesisinin əvvəlində. Təlim prosesinin hər hansı aralıq mərhələlərində (bölmənin tədrisindən əvvəl və ya yarımil başlayanda)

b) dərs ilinin əvvəlindən başlayaraq mütəmadi olaraq

c) kiçik summativ qiymətləndirmə bölmə və bəhslərin, yarımilin sonunda

25) Diaqnostik qiymətləndirmə hansı mərhələdə aparılır?

a) təlim prosesisinin əvvəlində. Təlim prosesinin hər hansı aralıq mərhələlərində (bölmənin tədrisindən əvvəl və ya yarımil başlayanda)

b) dərs ilinin əvvəlindən başlayaraq mütəmadi olaraq

c) bölmə və bəhslərin, yarımilin sonunda

26) Diaqnostik qiymətləndirmədə istifadə olunan metod və vasitələr?

a) müşahidə, şagirdlərin şifahi cavabları , şagirdlərin yazı işlərinin təhlili , test tapşırıqlarının nəticələri

b) müsahibə, söhbət, müşahidə, tapşırıqlar, valideynlərlə və digər fənn müəllimlərilə əməkdaşlıq

c) şifahi təqdimat, testlər, nailiyyətlərin nümayişi

27) Formativ qiymətləndirmədə istifadə olunan metod və vasitələr hansılardır?

a) müşahidə, şagirdlərin şifahi cavabları ,şagirdlərin yazı işlərinin təhlili , test tapşırıqlarının nəticələri

b) müsahibə, söhbət, müşahidə, tapşırıqlar, valideynlərlə və digər fənn müəllimlərilə əməkdaşlıq

c) şifahi təqdimat, testlər, nailiyyətlərin nümayişi

28) Summativ qiymətləndirmədə istifadə olunan metod və vasitələr hansılardır?

a) müşahidə, şagirdlərin şifahi cavabları, şagirdlərin yazı işlərinin təhlili, test tapşırıqlarının nəticələri

b) müsahibə, söhbət, müşahidə, tapşırıqlar, valideynlərlə və digər fənn müəllimlərilə əməkdaşlıq

c) şifahi təqdimat, testlər, nailiyyətlərin nümayişi

28) Qiymətləndirmə standartları neçə səviyyədə müəyyən olunur?

a) 3 b) 6 c) 6 d) 4

29) Aşağıdakılardan hansı təlim üsuludur?

a) qiymətləndirmə b) debat c) yazı işləri d) müzakirə

30) İllik planlaşdırmaya hansı daxil deyil?

a) standartlar b) inteqrasiya c) motivasiya d) resurslar

31) Aşağıdakılardan hansı iş formasıdır?

a) müzakirə b) cütlərlə c) söz assosiasiyası d) debat

32)

33)

34) Summativ qiymətləndirmə tapşırıqları hazırlanan zaman sualların çətinlik dərəcəsi necə paylaşdırırlır?

a) asan səviyyəli suallar 20%, orta səviyyəli suallar 40%, çətin səviyyəli suallar 40% təşkil edir.

b) asan səviyyəli suallar 20%, orta səviyyəli suallar 60%, çətin səviyyəli suallar 20% təşkil edir.

c) asan səviyyəli suallar 40%, orta səviyyəli suallar 40%, çətin səviyyəli suallar 20% təşkil edir.
Əvvələ qayıt Aşağa gitmek
İstifadəçi mə`lumatlarına bax
Nur Ay



İsmarıc sayı : 5
Xal : 5
Kayıt tarihi : 18/07/12

Yeni mövzuMövzu: Geri: Müəllimlər üçün testlər   B. İyul 22, 2012 10:40 am

Tesekkurler testler ve cavablari ucun...Metodika deyende tedrisin metodikasi nezerde tutulur..Zehmet olmasa deqiq neden imtahan olacaq yazardiz...1)Ixtisas;2)Mentiq;3) Kurrikiulum yoxsa metodika? ve ya ikisi de eynidi?...movzu baximindan
Əvvələ qayıt Aşağa gitmek
İstifadəçi mə`lumatlarına bax
Sponsored content




Yeni mövzuMövzu: Geri: Müəllimlər üçün testlər   Bugün 4:03 am

Əvvələ qayıt Aşağa gitmek
 
Müəllimlər üçün testlər
Əvvəlki mövzu Sonrakı mövzu Əvvələ qayıt 
8 səhifə (Cəmi 10 səhifə)Səhifə : Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sonraki

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdakı ismarıclara cavab verə bilməzsiniz.
TƏHSİL FORUMU :: İmtahanlar-
Keç: